DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nde temizlik işinde çalışırken ihaleyi başka bir firmanın alması üzerine işsiz kalan ve tekrar alınacakları söylenip 2 ay boyunca oyalandıklarını öne süren 15 kişi, hastane önünde tepkilerini dile getirdi. Evlerine ekmek götüremediklerini belirten ve gözyaşı döken işçiler, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın yakınlarının işe alındığını iddia etti. Rektör Prof.Dr. Bağcı ise, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi önünde toplanan 4’ü erkek toplam 15 kişi, haksız yere 2 ay önce işten çıkarıldıklarını, geri alınacakları söylenerek sürekli oyalandıklarını öne sürdü. Hastanede temizlik işini yapan 'Ayçağ' adlı taşeron firmanın sözleşmesinin bitmesi ardından yeni yapılan ihaleyi kazanamadığını dile getiren 15 kişi, yeni temizlik şirketi 'Tümpa'nın ihaleyi alması ardından cep telefonu mesajıyla toplantıya çağırıldıklarını ve Başhekim Prof.Dr. Uğur Koltuksuz tarafından, işten çıkarıldıklarını söyledi.
İşten çıkarılmalarıyla ilgili tazminat davası açan ve aralarında emekliliğine az bir süre kalanların da bulunduğu 15 kişi, PAÜ Hastanesi’nden alacaklarını istedi. Bu sürede yeni temizlik firmasıyla işe tekrar alınacaklarına dair sözleşme imzalayan işçiler, kandırıldıklarını ve işe alınmadıklarını söyleyip gözyaşı döktü. Hastane yönetiminin kendilerini işten çıkarması ardından yeni işçiler aldığını vurgulayan gözü yaşlı kadın işçiler, "Bizi çıkardılar rektörün yakınlarını ve köylülerini işe alıyorlar. 2i aydır bizi oyalıyorlar. Hepimizin okuyan çocukları var. Aramızda işten çıkarılan evli çift bile var. Bizi gazeteci ve siyasetçilerle konuşmamamız konusunda bile uyardılar. Rektör Bağcı’nın çok sayıda yakını ve köylüsü hastanede işe alındı" iddialarında bulundu.
Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.