MUĞLA’daki Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ile kömür ocaklarının özelleştirilmesine tepki gösteren enerji ve maden işçileri, Ankara’ya yürümekte kararlı olduklarını bildirdi.
Özlleştirme İdaresi Başkanlığı, 24 Ocak olarak açıkladığı santral ve kömür ocaklarının özelleştirme ihalelerine son teklif verme tarihini bir süre önce 10 Nisan’a ertelediğini duyurdu. Ertelemenin ardından Tes-iş ve Maden-İş sendikalarının Yatağan şubeleri ortak basın açıklamasıya, ne olursa olsun 24 Ocak’ta Ankara’da olacaklarını duyurdu.
Basın açıklamasını okuyan Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, hükümetin ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın kendilerini dikkate almayarak santral ihalesine katılacak firmalardan gelen talepler üzerine böyle bir ertelemeye gittiğini öne sürüp, “10 Nisan’da da Ankara’da olacağız. Bu ihalelere katılan şirketler gelip işyerlerimizi teslim alamayacaklar. Buna izin vermeyeceğiz, kararlılığımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. 7 Ekim’de 200 kişi ile yola çıktık, şimdi 2 bin kişi, bir dahaki sefere gerekirse 20 bin kişi yürüyeceğiz” dedi.
Yarın saat 16.00’da Yatağan Termik Santrali önünde toplanacak olan Milas ve Yatağan’daki enerji ve maden işçileri, ilçe merkezindeki madenci heykeli önünde basın açıklaması yapacak. Açıklamanın ardından Muğla-Aydın Karayolu üzerindeki Kavaklıdere Kavşağı’na yaklaşık 10 kilometre yürüyecek işçiler, daha sonra otobüslerle Ankara’ya hareket edecek. 24 Ocak sabahı Ankara Sıhhiye’deki Toros Sokak’tan Özelleştirme İdaresi’ne yürüyecek olan enerji ve maden işçilerine Türk-iş’e bağlı diğer sendikalar ile Zonguldak’tan gelecek madin işçileri ile DİSK, KESK ve siyasi partilerin de destek vermesi bekleniyor.