ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, tarlada çalışan kadınların bir kısmının içinde, bir kısmının da binmek üzere olduğu midibüsün üzerine yıldırım düştü. Şans eseri olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Alev alan midibüs, orman ekiplerince söndürdü.
Kent merkezi ve çevresinde saat 16.00'dan itibaren aralıklarla süren gök gürültülü ve sağanak yağış, Bayramiç İlçesi'nde de etkisini hissettirdi. Hayatı olumsuz etkileyen yağışlı havada düşen bir yıldırım, mucize eseri ucuz atlatıldı. Tarlada çalışan kadın işçileri almak için Ramazan Yalavuz (47), yönetimindeki 17 TH 809 plakalı midibüs ile Yeniceköy Köyü Kocayayla Mevkii'nde beklemeye başladı. İçinde şoförle birlikte 10 işçinin bulunduğu, 5 kişinin de binmek üzere olduğu aracın üzerine yıldırım düştü. Şoke olan araçtakiler dışarı kaçıştı, midibüs alev aldı. İhbar üzerine gelen Orman İşletme Şefliği 'ne ait arasöz hurdaya dönen midibüsü, söndürdü. Şans eseri ölen ya da yaralanan kimsenin bulunmadığı olayda, kadın işçiler baygınlık geçirdi. Baygınlık geçirenlerden araç şoförü Ramazan Yalavuz'un eşi Necibe Yalavuz'a (42) sağlık ekipleri sakinleştirici iğne yaptı. Ambulansla Bayramiç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Necibe Yalavuz, o anı şöyle anlattı:
"Yürüyerek ilerlediğimiz sırada midibüsün üzerine çok büyük bir gürültüyle yıldırım düştü. Araç hemen yanmaya başladı. Bazı arkadaşlarımız, önceden bindiği midibüsten kaçışmaya başladı. Çok şükür kimseye bir şey olmadı. Ben de biraz olayın etkisiyle üzüldüm."
İşçiler gelen başka bir midibüsle evlerine gönderildi. İşçilerin ayaklarında lastik ayakkabı ve ellerinde eldiven bulunduğu belirtildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

FOTOĞRAFLI