ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda günlerdir yaşanan ve 40 kilometreye ulaşan araç kuyruğu  15 kilometreye düştü. Habur İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri, kuyrukta bekleyen şoförler ile görüşerek sorunlarını dinledi. Dernek Başkanı Ali Bingöl, gümrükte  üçüncü bir kapı ve köprünün şart olduğunu söyledi.
Silopi'de faaliyet yürüten Habur İş Adamları Derneği'nin Başkanı Ali Bingöl ve yönetim kurulu üyeleri, sınır kapısına giderek kuyrukta bekleyen şoförlerin sıkıntılarını ve sorunlarını dinledi. Bingöl, daha sonra da Habur Sınır Kapısı önünde gazetecilere açıklama yaptı. Sınır kapısında 3'ncü bir köprünün şart olduğunu belirten Bingöl şöyle dedi:
"3'üncü köprü İstanbul’da düşündüğünüz 3'ncü köprü gibi değildir. Bu 300 metrelik bir köprüdür. Bu köprünün bir an önce yapılmasını rica ediyoruz. Bu köprünün yapılması şarttır. Kuyrukların en büyük sorunu, mecut kapının kapasiteyi kaldıramıyor olmasından kaynaklanıyor. Kapasite haricinde personel yetersizliği var. Personel sayısının arttırılması gerekiyor. Onları da çözdüğümüzde, aslında son 5 senedir uğraştığımız 3'ncü köprünün yapılmasıdır. Bu bir boğaz köprüsü değil. Ortalama 500 metre veya 300 metre ya var, ya yok. Ancak merkezi hükümetle bir türlü aşılamıyor. Bu sorunu CHP mi halleder, iktidar partisi mi halleder bilemem ama kim halledecekse halletsin. Bu sadece iktidarın değil Türkiye'nin bir sorunudur. Rica ediyoruz, bu sorunumuzu halledin."