DENİZLİ’nin başarılı iş kadınlarından Betül Kulaklı Ağanoğlu, tekstil ve tasarım sektörünün ardından sanatta da iddialı olduğunu şiir kitabı yayınlayarak gösterdi. Ağanoğlu’nun ilk şiir kitabı ’Yad Yalnızlığın Aşka Dönüşü’ yayınlandı. Ağanoğlu, İzmir Kitap Fuarı’nda düzenlenen etkinlikle kitaplarını imzaladı.
Denizli’de 1993 yılında eşi İbrahim Ağanoğlu ile birlikte Akova Tekstil’i kuran İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu Betül Kulaklı Ağanoğlu, iş hayatında adından söz ettirdi. Denizli Belediyesi’nde bir dönem AK Parti’den belediye meclis üyeliği yapan iki çocuk annesi 47 yaşındaki Betül Kulaklı Ağanoğlu’nun, sahibi olduğu tekstil firması için tasarladığı desenler ABD ve İngiltere'nin en çok satan ev tekstili dergileri olan Elle Decoration ve House Beautiful'a konu oldu. 2002’de Yılın En Başarılı Kadını seçilen Betül Kulaklı Ağanoğlu, iş hayatındaki başarısını sanat dünyasına da taşıdı.
Ağanoğlu, bir süredir yazdığı şiirleri kitaplaştırmaya karar verdi. Ağanoğlu’nun şiirlerinden oluşan ’Yad Yalnızlığın Aşka Dönüşü’ isimli şiir kitabı Etki Yayınevi tarafından yayınlandı. Ağanoğlu’nun kitabı Türkiye’de birçok kitapçıda satışa sunulurken, başarılı iş kadını İzmir Kitap Fuarı’nda da okuyucularıyla buluştu. Ağanoğlu, düzenlenen imza günüyle kitaplarını okurları için imzaladı. İş dünyasının yorucu ve tempolu ortamından edebiyata yöneldiğini dile getiren Ağanoğlu, “İş dünyası yorucu ve stresli. Bu stresten kendimi şiir ve edebiyatla soyutluyorum. Kendime döndüğüm anlarda yazdığım şiirleri belli bir noktaya ulaşınca kitaplaştırmaya karar verdim. İlk kitabım 'Yad Yalnızlığın Aşka Dönüşü' bu fikirle ortaya çıktı. Şiirlerimin okuyucular tarafından beğenileceğini ümit ediyorum” diye konuştu.

ONB (İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)