İRANLI heykeltıraş Babek Sobhi, Diyarbakır'da 2007 yılında Park Orman içerisinde yaptırılan ve 2 güvercini sırt sırta gösteren Dicle-Fırat heykelinin bir taklidinin kendisinden izin alınmadan Çermik İlçe  Belediyesi tarafından yaptırıldığını belirterek tepki gösterdi. İstanbul'dan Çermik'e gelen heykeltıraş, kendisine ait heykelin kötü bir kopyasının yapıldığını belirterek, "Kaldırılması için belediyeye ihtarda bulunacağım. Kaldırılmazsa, hakkımı mahkemelerde arayacağım" dedi.  İranlı heykeltıraş Babek Sobhi, Diyarbakır Büyükşehir Beledeyesi için 2007 yılında Ortadoğu'nun en büyük Gılgamış Destanı'nı anlatan rölyef, güneş saati ve 'Dicle-Fırat' adını verdiği 6.5 metre uzunluğunda ve 65 ton ağırlığında mermerden yapılan 2 güvercini gösteren heykeli yaptı. İstanbul'da yaşayan ve Diyarbakır'daki arkadaşlarının kendisini araması üezire Diyarbakır'a gelen helkeltıraş Sobhi, Çermik İlçesi'nde kendisine ait olduğunu noter belgesi ile onayladığı Dicle-Fırat heykelinin polyester döküm taklidi karşılaştı.
Kendisinden izin alınmadan ve haber verilmeden yaptığı eserin kötü bir taklidinin yapılıp Hamambaşı'nda dikildiğini söyleyen helkeltıraş Sobhi, şöyle dedi:
"Resmini çektiğim kötü taklit heykel için Belediye'ye ihtarda bulunacağız, gereği yerine getirmez ise, yasal işlemler başlatacağım. Emeğe saygısızlık ve emek hırsızlığını kabul etmem mümkün değildir."