İRAN Radyosu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 17 Aralık’ta düzenlediği rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığının da tehlikeye girdiğini öne sürdü.
Tahran Radyosu, Türkiye’yi sarsan yolsuzluk iddiaları ardından bazı bakanların istifa ettiğini, Başbakanı Erdoğan’ın bakanlar kurulunda büyük değişikliğe gittiğini vurguladı. Başbakan Erdoğan’ın bakanlar kurulunda değişiklik yaparak son siyasi krizle rüşvet olayı suçlamalarından doğan kamuoyu tepkisini yatıştırmaya çalıştığını ifade eden Tahran Radyosu’nda yer alan yorumda şöyle denildi:
“Bu krizden dolayı piyasalardaki dalgalanma devam ediyor. Halk kitleleri de protesto gösterilerini sürdürüyorlar. Bu nedenle Erdoğan hükümetinin halkı ikna edemediğini söylemek mümkündür. AKP hükümeti kendini AK ve temiz olarak nitelendiriyor. Fakat bu suçlamaların bir komplo olduğunu ve başbakan Erdoğan'ın bizzat kendisinin hedef alındığını ileri sürüyor. Muhalefet ise, yasama, yargı ve yürütme erkinin biri birinden bağımsız olmasını, rüşvet olaylarının yargı gücünün bağımsızlığı ve tarafsızlığı üzerine soruşturulmasını istiyor. Fetullah Gülen'e yakın bazı milletvekilleri Erdoğan'ı diktatörlükle suçlayıp AKP'den istifa etti. Bazı milletvekilleri de AKP'nin Erdoğan'ın malı olmadığını, rüşvet ve yolsuzlukların üzerine gidilmesi gerektiğini belirtip, tepkilerini ortaya koydu. Bu olaylarla Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığı da tehlikeye girdi.” (İD)