TÜRK Dünyası Gençlik Topluluğu üyeleri, IŞİD terör örgütünün hedef aldığı Musul, Kerkük, Telafer’deki Türkmenler'e destek vermek amacıyla yürüyüş ve bu sabaha kadar süren oturma eylemi yaptı. 
Türk Dünyası Gençlik Topluluğu üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri  ellerindeki ‘Mendeli’den Telafer’e Irak değil candır’ , ‘Türkmeneline kayıtsız kalan bizden değildir’ , ‘Türkmeneli Türktür, Türk kalacak’ yazılı pankartlar ve Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında tekbir getiren grup, ‘Kerkük sana canım feda’, ‘Başbuğ Türkeş’, ‘Kerkük Türktür Türk kalacak’, ‘Milliyetçi Türkiye’ sloganları attı. Meydanda bulunan Atatürk Anıt’ı yanında saygı duruşunda bulunulması ardından İstiklal Marşı okuyan gnp adına Türk Dünyası Gençlik Topluluğu genel Başkanı Osman Avcı basın açıklaması yaptı. Avcı, Musul, Kerkük, Telafer ve tüm Türkmenler'e destek amacıyla 3 günden bu yana akşam saatlerinden sabah namazına kadar oturma eylemi yaptıklarını anlatırken şöyle konuştu:
"Irak’a gidip, Kerkük’ü ziyaret ettiğimizde net olarak gördük; Onların tek umutları, tek çareleri burası. Umut bekledikleri tek yer burası. Fakat gördüğümüz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şu an mevcut hükümeti buna kayıtsız kalmakta. Sesini çıkarmamakta ve göz yummakta. Aksine Irak’ta yasa dışı faaliyetler yürüten her türlü örgüte silah ve cephane desteği de bulunduğu iddia edilmekte. Eğer bu iddiaların aslı varsa, eğer bu iddialar gerçekte yer ediniyorsa bunlar çok tehlikelidir. Irak’taki vatandaşlarımız 1950’den bu yana ilk günkü gibi acıları hala yaşatmaktadırlar. Neredeyse her güne bir bomba patlaması düşmekte. Bazı yerlerde her gün ortalama 20 kişi ölmektedir. Türk kamuoyu buna sessiz, kör ve sağır kalmaktadır. Kendisini ve varlığını Türk Milliyetçiliği davasına adamış, merhum Başbuğun evlatları olarak kendisini nitelendirmiş ve Türk Dünyasının bilge lideri Devlet Bahçeli’nin evlatları olarak nitelendirmiş bir avuç milliyetçi genç Türkmenli'ne sahip çıkmak için yürüyor."
Avcı, Dışişleri Bakanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı başta olmaz üzere ülkede etkili ve yetkili herkesime seslendiklerini belirterek şöyle konuştu:
"Irak’taki Türkmen varlığının korunması, Türk kimliğinin Irak ve Kerkük’te yaşatılması için gerekli tedbirler neyse bir an önce alınmalı. Bizlerin aklındaki soru işaretleri, gönlündeki yaralar sarılmalıdır. Sesimizi dünyaya duyurana kadar da usanmadan, bıkmadan eylemlerimize devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI