Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Evrenseki Beldesi Belediye Başkanı Ak Partili Recep Barut'un daveti üzerine Manavgat'a gelen 5 kişilik Irak Türkmen Cephesi (ITC) heyeti, çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB) Başkanı da olan Recep Barut'un daveti üzerine Manavgat'a gelen 5 kişilik Irak Türkmen Cephesi (ITC) heyetine, Erbil Milletvekili Aydın Maruf Selim başkanlık ediyor. ITC heyetini kaldıkları otelde ziyaret eden Başkan Barut, "Irak Türkmenleri bizim gözbebeğimizdir. Irak'ta çok uzun seneler büyük çileler çeken Iraklı Türkmen kardeşlerimizin, huzur ve refaha kavuşması en büyük dileğimiz" dedi.
Özellikle Saddam Hüseyin döneminde Irak'ta yaşayan Türkmenlerin büyük baskılara maruz kaldığını ifade eden Başkan Barut, "Bütün bu olanlara rağmen Irak Türkmenleri öz benliklerini, kimliklerini ve kültürlerini muhafaza etti. Irak Türkmen Cephesi heyetini, Evrenseki'de ve Manavgat'ta ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.
Aydın Maruf Selim de Başkan Barut'a teşekkür ederek, "Türkiye, Irak Türkmenlerine her zaman ağabeylik yapmıştır. Bizi hiçbir zaman kendilerinden ayrı tutmamıştır. Bugün burada büyük dostluk ve kadirşinaslık gördük" ifadelerini kullandı.
ITC heyeti ayrıca Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'yu makamında ziyaret etti. Başkan Recep Barut'un da bulunduğu ziyarette konuşan Erbil Milletvekili Selim, "Burası bizim kendi evimiz gibi. Özü bizden, sözü bizden olan kardeşlerimizle bir aradayız" dedi.
Kaymakam Bulgurlu da ITC heyetini Manavgat'ta görmekten memnuniyet duyduklarını dile getirdi ve "Irak Türkmenleri bizim ata yadigarımız. Onların dertleriyle dertlenmek, sorunlarına çözüm üretmek devlet olarak bizim görevimiz" diye konuştu.
Kaymakam Bulgurlu'ya günün anısına plaket sunan heyet, ziyaretlerinin ardından cumartesi günü ilçeden ayrılacak.