İŞÇİ Partisi Kocaeli İl Teşkilatı'nın partiye yeni katılanlar için üzenlenen rozet takma törenine katılan Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, mevcut iktidardan kurtulmak için diğer muhalefet partilerine çağrıda bulunarak, "AK Parti'yi yıkıp milli hükümeti kurmamız gerekiyor. PKK ile birleşen ve Cumhuriyet yıkmaya çalışan ayakta kalamaz" dedi.
Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen rozet takma törenine İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey'in yanı sıra İl Başkanı Neval Sağdıç, Muazzez İlmiye Çığ, DSP İl Başkanı Selman Gürpınar, ADD Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Küpçü, ADD İzmit ilçe Başkanı Ahmet Kavas ve çok sayıda partili katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İP İl Başkanı Neval Sağdıç, Cumhuriyet'in yeniden inşa edilmesi gerektiğini, Cumhuriyet'i uyandırmak için de herkesin İşçi Partisi'nde buluşması gerektiğini söyledi. Sağdıç, "Yeni bir Mustafa Kemal beklemeyin, hepinizi Mustafa Kemal gibi mücadeleye çağırıyorum" dedi.
İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey ise, yaptığı konuşmasında Haziran ayındaki Gezi Parkı olaylarında milletin on milyonlarcasının ayağa kalktığını, Türk Bayrağı altında birleştiğini söyledi. İP Genel Başkan Vekili Özbey, "Bir millet on milyonlar olup ayağa kalktı ve Türk Bayrağı altında birleşti. AKP'yi yıkıp milli hükümeti kurmamız gerekiyor. PKK'yla birleşen ve Cumhuriyeti yıkmaya çalışan ayakta kalamaz" dedi. Özbey şöyle devam etti:
"Türk Ordusu kışlalarına çekilmişse ve PKK kaymakam atayabiliyorsa, Başbakan 'Diyarbakır'ı merkez yapacağız' diyorsa vatan bölünmüştür. Diyarbakır Türkiye'nindir ve Diyarbakırsız olmaz. İktidara geldiğimizde Cumhuriyeti yeniden kurmak görevimizdir. 2010 referandumu sonrası Yargıtay ve Danıştay'daki bütün atamaları iptal edeceğiz. Anayasa Mahkemesi'ni de lağvedeceğiz. Bütün özel okullar ve dershaneler devletleştirilecek. Yüksek Askeri Şura da iptal edilip görevinden alınan ve istifa eden komutanlar geri gelecek."
Törende daha sonra partiye yeni katılanlara rozetleri takıldı.