MERSİN'in merkez Mezitli İlçesinde birlikte yaşadığı kişinin resmi nikah yapmaması sonucu bunalıma girdiği ileri sürülen 25 yaşındaki Fatma Sungur, 5 katlı inşaattın tepesine çıkıp intihara kalkıştı. Sungur, atlamak üzereyken bir polis memuru tarafından son anda kurtarıldı.
Olay, merkez Menderes Mahallesi'nde meydana geldi. Nikâhsız yaşadığı Okan Korkmaz'ın anne ve babasıyla birlikte oturan Fatma Sungur, girdiği bunalım sonucu inşaatın tepesine çıkarak intihara edeceğini söyledi. Okan Korkmaz'ı yanına yaklaştırmayan Fatma Sungur, damın kenarında oturup ayaklarını sarkıttı. Bu sırada olay yerine gelen polisler ve 112 Acil Servis doktoru, Fatma Sungur'u ikna etmeye çalıştı. Bu sırada Okan Korkmaz'ın oğlu Erkan Korkmaz olay yerine gelerek Sungur'a, "'Anne ne olur atlama, sen atlarsan ben de öldürürüm kendimi" diyerek ağladı.
Fatma Sungur'un atlama ihtimaline karşı itfaiye görevlileri inşaatın altında hava yastığı açarken, olay yerine gelen Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Kırat, yaptığının doğru olmadığını, talepleri neyse yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.
Yaklaşık 2 saat süren tüm ikna çabalarına direnen Fatma Sungur, tam atlayacağı sırada bir polis memuru son anda kolundan tutarak onu ölümden kurtardı. Polise direnen Fatma Sungur, sağlık görevlileri tarafından sakinleştirici iğne yapıldıktan sonra itfaiye merdiveni ile indirildi ve ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Fatma Sungur'un resmi nikah istediği, kayınvalidesiyle sürekli sorunlar yaşadığı ve bu nedenle de bunalıma girerek intihara kalkıştığı iddia edildi.
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.