ERCİYES Üniversitesi'nde (ERÜ) düzenlenen 'İnternet Medyası' panelinde konuşan İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, milletvekillerini 'internet cahili' olmakla suçlayıp "TBMM’de internet adresi verdiğim milletvekilleri '@' işareti deyince kasap dükkanındaki eti anladı" dedi.
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Kayseri Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü'nce düzenlenen, sorunlarıyla, hukuki boyutlarıyla, çalışma şartlarıyla, 'İnternet Medyası' paneli Nurcan-Süleyman Çetinsaya Salonu'nda yapıldı. Vali Orhan Düzgün'ün de izlediği paneli Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya yönetti. Panelde İnternethaber Yönetim Kurulu başkanı Hadi Özışık, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, Ensonhaber Medya Grubu Başkanı Serkan Kalemciler, Timetürk Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çicek konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacılardan Hadi Özışık, şöyle dedi:
"İnternet medyasında örgütlülüğe halen inanmayanlar var. Ancak, yılmadık İnternet Medyası Derneğini kurduk. 2005 yılından bu yana sorumlu internet gazeteciliği yapmak için çığlık attım. Adresi ve künyesi belli olmayan hiçbir internet haber sitesini aramıza almadık. Katıldığım her toplantıda başbakana, bakanlara ve hükümetin medyadan sorumlu kişilerine sorumlu gazetecilik yapmak istediğimi söyledim. Bir dönem Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir milletvekiline internet adresi yazdırırken, kendisinin bu işlerden anlamadığını, danışmanına yazdırmamı istedi. Bir başka milletvekili de internet adresindeki et işareti deyince kasap dükkanındaki eti anladı. İnternet cahili olan milletvekilleri var. Ülkemizde internet cahili kalmasın."

OE(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)