AFYONKARAHİSAR'da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan özel halk otobüsü firması Tureks, Afyonkarahisarlılar için ısıtmalı, internetli, cep telefonu şarj sistemli duraklar kurdu..
Vatandaşı 'konforlu durak' sistemiyle tanıştıran Afyonkarahisar Belediyesi Özel Halk Otobüsü firması Tureks, konforda yok yok dedirtecek durakları hizmete soktu. Afyonkarahisar'ın 20 farklı noktasında hizmete sunulacak durakların ilki Anıtpark önüne kuruldu. Yolculara ısıtmadan telefon şarjına, internete kadar pek çok olanak sunulan, üstüne de çay ve kahve ikram edilen durakların her biri Tureks'e 20 bin TL'ye mal olacak.
Soğuk havada otobüs bekleyen yolcuların üşümesinin elektrikli ısıtıcılarla engelleneceği konforlu duraklarda, ücretsiz interneti hizmeti bulunuyor. Ayrıca akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla en büyük sorunlardan biri haline gelen şarj sorunu, duraklara yerleştirilen ücretsiz cep telefonu şarj makinesiyle çözülüyor.
AKILLI TELEFON UYGULAMASI GELİYOR
Afyonkarahisarlılar için hizmetlerinin devam edeceğini açıklayan Özel Halk Otobüsü İşletmecisi Galip Şanlı, engelliler için de akıllı telefon uygulamasının da çok yakında hayata geçeceğini söyledi. Yolculara en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten Galip Şanlı, Afyonkarahisar'ın soğuk iklime sahip bir kent olduğunu hatırlatarak, bu nedenle konforlu duraklarda öncelikle ısıtıcı olması gerektiğini düşündüklerini anlattı. Durakların dizaynının kendilerine ait olduğunu ifade eden Şanlı, "Konforlu duraklardaki hizmetlerimiz tamamen ücretsiz. Bu durakları yaparken iklim şartlarını düşündük. Yolcularımızın taşımacılıkta bizleri tercih etmelerine teşekkür etme amacıyla belirli gün ve hafta sonlarında özellikle de yoğunluğun arttığı dönemlerde çay, kahve ikramı yapacağız" dedi.
GÜNLÜK 5 BİN BARDAK ÇAY VE KAHVE İKRAMI
Konforlu durak hizmetine Afyonkarahisar Belediyesi'nin de destek verdiğini belirten Galip Şanlı, şubat ayı sonuna kadar duraklarda hangi otobüsün kaç dakika içinde geleceğini gösteren sistemin de yer alacağını anlattı. Duraklarda günlük 5 bin bardak çay ve kahve ikramı yapacaklarını söyleyen Şanlı, "Duraklarımızda yaklaşık 1 ay içinde gelecek bir sistemle de hangi otobüs nerede, ne zaman gelecek bunu görebileceğiz. Bu duraklarımız özellikle yolcu yoğunluğunun fazla olduğu hastane ve üniversite gibi bölgelerde yer alacak" diye konuştu.
Şanlı, günlük yaklaşık 5 bin bardak çay ve kahve dağıtmayı hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti: "Türkiye'de ilk defa konforlu durakları biz yaptık, inşallah vatandaşlar Afyonkarahisar'da üşümeden, internete girerek ve telefonlarını şarj ederek otobüs bekleyecek."