Erdem KÖSE/GAZİPAŞA (Antalya), () - ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde 'Fatih Projesi' kapsamında tablet bilgisayar dağıtılan liseli öğrenciler, okuldaki internetin yetersiz kalması üzerine belediye binası önüne gidip buradan kablosuz ağa bağlanmaya başladı. Sayının artması üzerine belediye şifre koyunca öğrenciler zor durumda kaldı. Bunun üzerine belediye, kültür merkezini öğrencilere açtı.
Gazipaşa'da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Fatih Projesi' kapsamında geçen hafta 357 öğrenci ve 83 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı. Tablet bilgisayarları alan Gazipaşa Merkez Anadolu Lisesi öğrencileri, okuldaki internet yetersiz gelince kendilerince bir çözüm buldu. Okul çıkışında belediye önüne gelen öğrenciler, belediye hizmet binasının şifresi olmayan kablosuz ağını kullanarak internete bağlandı.
KULLANICI SAYISI ARTTI ŞİFRE KOYULDU
Hafta başından beri bu yöntemle ödevlerini yapan öğrenciler, dün kötü bir sürprizle karşılaştı. Kullanıcı sayısı arttığı için belediye hizmet binasında internetin yavaşlaması üzerine belediye yetkililerinin kablosuz bağlantıya şifre koyması, öğrencileri hayal kırıklığına uğrattı.
Belediye binası önüne ödevini yapmak için gelen 9'uncu sınıf öğrencisi Tünay Şahiner, tablet bilgisayarı aldıktan sonra ödevlerini bilgisayardan yaptıklarını, okuldaki internetin kullanıcı sayısı fazla olduğu için yavaş olduğunu söyledi. Bu nedenle birkaç gündür belediye binası önüne gelip internete bağlandıklarını, ancak şifre konulduğunu dile getiren Şahiner, "Ödevimiz için kitap indirmemiz gerekiyordu ama internete bağlanamadık" dedi.
Bir diğer öğrenci Hasan Özçelik de ödev için kitap indirmeleri gerektiğini, internet olamadığı için indiremediklerini söyledi.
Belediye internetini kullananan öğrencilerden Ümmühani Aslan, yine devletin dağıttığı tabletten faydalanmak istediğini, okuldaki internet yetersiz olduğu için belediye önüne geldiğini belirtti.
İNTERNET DESTEĞİ SAĞLAYACAK
Öğrencilerin internete girmek için belediye binası önüne geldiğini öğrenen Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Taşlı, öğrencilere Kültür Merkezi'ni açarak yardımcı olacaklarını söyledi. Belediyedeki işler aksadığı için şifre koymak zorunda kaldıklarını, ancak öğrencileri mağdur etmek istemediklerini dile getiren Taşlı, "Belediye Kültür Merkezimizde internet bulunuyor. Burayı öğrencilerimize açacağız. Mesai saatleri içinde öğrenciler, koltuklarına oturarak ücretsiz internete girebilir" diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de konuya ilişkin açıklamasında, Fatih Projesi kapsamında internet ağlarının fiberoptik kablolarla değiştirileceğini ve bu şekilde sorunun çözüleceğini belirtti.

EK(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)