NEVŞEHİR, () - NEVŞEHİR’de inşaat halindeki Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi'nin dördüncü katına beton döküldüğü sırada kalıp çöktü. Yaralanan 3 işçi hastaneye götürülüp tedaviye alındı.
Yeni Kayseri Caddesi üzerinde yapım çalışmaları devam eden Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksinin 4'ncü katında beton dökülürken tablaların bir kısmı çöktü. Çökmeyle birlikte Salih Ak, İlyas Öztürk ve Sait Küçük isimli 3 işçi yaralandı. Olay yerine gelen polis, güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekipleri de ilk müdahalesini yaptıkları yaralıları Nevşehir Devlet Hastanesi’ne götürdü. Tedaviye alınan 3 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Çökmenin meydana geldiği bölümde çalışma olmaması olası faciayı önledi.
Olayın ardından inşaat alanına gelen Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, yetkililerden bilgi aldı. İnşaatın şantiye şefi Selim Toros çökme olayıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kalıp yükü çekemedi. Kirişleri çekemeyince sıyrıldı, ortasında döşeme yok. Olay sırasında altında çalışan kimse yoktu. Yan tarafında çalışma vardı. O bölgeye beton sabah saatlerinde dökülmüştü. Böyle bir olay normaldir, her inşaatta olabilir. Sıkıntı yok, 2 saat sonra temizler, çıkarız” dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SK(OE/RT) (FOTOĞRAFLI)