KALP, HELİKOPTERLE İZMİR’E GETİRİLDİ
Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi'nde, tek katlı evin çatısından düşüp ağır yaralandıktan sonra hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ramazan Birol’un bağışlanan kalbinin İzmir’deki 52 yaşındaki Taif Erol’a nakli için tam bir yaşam maratonu oldu.
Organ bağış kararının verilmesinin ardından, kısa sürede İzmir’e getirilmesi gereken kalp için, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan yardım istendi. Buradaki 125'inci Helikopter Eğitim Birliği’nde görevli olan pilotlar Couger tipi helikopterle gittikleri Çanakkale’den, kalbi teslim alarak Ege Üniversitesi Hastanesi’ne getirdi. Geçen haziran ayında açılışı yapılan, acil servisin üzerindeki heliport alanına da ilk kez bir helikopter iniş gercekleştirmiş oldu. Helikopterin inişinin ardından özel soğutucu içerisindeki kalp, nakil için bekleyen ekibe teslim edildi.
30 AYDIR YAPAY KALPLE YAŞADI, REKOR KIRDI
Ramazan Birol’un bağışlanan kalbi gelmeden yaklaşık iki saat önce ameliyathaneye alınan ve tüm hazırlıkları yapılan Taif Erol’a nakil başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Yaklaşık 10 yıldır kalp rahatsızlığı bulunan ve son üç yıldır da Ege Üniversitesi Hastanesi’nde nakil bekleyen Taif Erol’un, 30 aydır da yapay kalple yaşamını sürdürdüğü belirtildi. Doktorlar, Taif Erol’un Türkiye’de en uzun süreyle yapay kalple yaşamını sürdüren hasta olduğunu ifade etti.
FACEBOOK’TAN YAKINLARINA HABER VERDİ
Hastanede tedavi altındayken nakil haberini aldığı sırada büyük heyecan yaşayan Taif Erol, eşine ve çocuklarına bilgi verdikten sonra diğer yakınlarına ve arkadaşlarına da sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasından haber verdi ve onlardan bol bol dua etmelerini istedi. Babasına yeniden hayat verecek olan kalbi gördüğü anda büyük heyecan yaşayan Fatih Erol, "Babamı yeniden aramızda görmek için sabırsızlanıyoruz" dedi. Emine Erol ise "Eşim iradesi ve yaşama sevgisiyle bugünlere geldi. Ben organ bağışlayan aileye minnetlerimi sunuyorum. Ama herkes organ bağışında bulunmalı, organlar toprak olacağına yeni bedenlere umut olsun, hayat olsun" diye konuştu.
Bu arada önümüzdeki 2 Şubat’ta evlenecek olan Taif Erol’un kızı Birgül Erol ise "Nakil olduğu için düğünümüze katılamayacak. Bizim de düğünümüzü ertelememizi istemedi. Bu yüzden düğün yapacağız, ben onun yanına gelinliğimle geleceğim" dedi.
Taylan YILDIRIM/İZMİR, ()