Soner GÜLEZER/GÖLCÜK (Kocaeli), ()- KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) ait açıkta bulunan yeraltı yüksek elektrik enerjisi kabloları, bölgedeki bir inşaatta çalışan işçilerin korkulu rüyası oldu. İnşaat sahibi, birçok kez SEDAŞ'a dilekçe vermelerine rağmen bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.
Gölcük İlçesi Donanma Mahallesi'nde Bilal Adanalı'nın arazisine yapılan binanın inşaatı, SEDAŞ'a ait 36 bin volt olduğu belirtilen yüksek elektrik enerjisi geçen yeraltı kabloları yüzünden durma noktasına geldi. Ölüm tehlikesiyle  burun buruna gelen işçiler inşaatta korku içersinde çalışırken, bu kablolara yaklaşmamaya çalışıyor. 
SEDAŞ'a onlarca dilekçe yazmalarına rağmen bir sonuca ulaşamadıklarından şikayet eden inşaat sahibi Bilal Adanalı, "İnşaat işçileri temel kazısı çalışması sırasında elektrik kablolar ile karşılaştı. Hattı benim arazimin içinden geçirmişler ve kimsenin haberi yok. Aylardır SEDAŞ'a bu konuyla ilgili dilekçe vermemize rağmen kimse ilgilenmedi. Daha sonra gelen yazılı açıklamada ise kabloları benim kaldırmam istendi. SEDAŞ'ın benim arazimden geçen kablosunu ben niye kaldırayım? Ya bu çalışma sırasında biri hayatını kaybederse bunun bedelini kim ödeyecek? SEDAŞ gelip kendi kablosunu kendisi kaldırması lazım. İşçiler inşaatta çalışmaktan korkuyor. Buna bir an önce bir çözüm bulunmasını istiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI