Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de İnşaat Çalışanları Platformu adı altında bir araya gelen işçiler ve aileleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdi. Platform adına konuşan Abdullah Gülbahar, “Eğer amele iş bulamıyorsa, işçi iş bulamıyorsa, usta işe gidemiyorsa, vatandaş oturduğu evi boyatamıyorsa, ekonomi bozulduysa, tek sebebi 17 Aralık operasyonunu yapan vatan hainleridir” dedi.
İnşaat Çalışanları Platformu adı altında bir araya gelen yaklaşık 30 kişi ve aileleri, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek eylemi yaptı. ‘Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’ , ‘Sen ustasın mastarın düzgün ör duvarını dünya görsün’ , ‘Sen beton ol biz demir 17 Aralık depremi olsun rezil’ yazılı dövizler taşıyan platform üyeleri adına basın açıklamasını Abdullah Gülbahar yaptı. 17 Aralık operasyonunun tarihe kara bir leke olarak geçtiğini ileri süren Gülbahar, “17 Aralık operasyonu Türkiye'nin demokrasisine, milletin vicdan ve tercihine, halkın seçtiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı girişilmiş örgütlü bir operasyondur. Ülkemizde kişi başına düşen milli gelir ve halkımızın huzur ile refahı her geçen gün artmıştır. İşte bundan rahatsız olan birileri tüm bunlara, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kılıfı ile darbe vurmaya kalkışmaktadır” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan’ı devirmeye çalışanlara izin vermeyeceklerini dile getiren Gülbahar, şunları söyledi:
“Başbakan Erdoğan'ın yanındayız ve asla yalnız bırakmayacağız. Millet iradesi dışında atanmışların, derin bürokratik oligarşinin ve okyanus ötesi yapıların iktidara müdahalesini kabul etmiyoruz. Faizler bu kadar yükseldiyse, müteahhit ev satamıyorsa, taşeron ve işçiler iş bulamıyorsa, amele iş bulamıyorsa, işçi iş bulamıyorsa, usta işe gidemiyorsa, insanlar ev alamıyorsa ve aldığının borcunu ödeyemiyorsa, içinde oturduğu evi boyatamıyorsa ve ekonomi bozulduysa, bunun tek sebebi 17 Aralık operasyonunu yapan, yaptıran ve bu operasyonda parmağı olan vatan
hainleridir. Biz, İnşaat Çalışanları Platformu olarak yapılan bu hukuksuzluğu kesinlikle kabul etmiyoruz, ülkemizin istikrarı ve selameti için çalışan Başbakanımızın daima arkasında olduğumuzu kamuoyuna ilan ederiz.”
Grup, basın açıklamasının ardından alandan ayrıldı.

CZ(OE/CK) (FOTOĞRAFLI)