Mustafa SARIİPEK/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde oturan hayvansever İngiliz vatandaşı Jeannie Thirkill, şimdi de kendisine getirilen kanadı kırık başkuşa da sahip çıktı.
24 yıl önce çok beğendiği Marmaris’e yerleşen Jeannie Thirkill gönüllü olarak çalıştığı Armutalan Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde, yardım ve bakıma muhtaç hayvanlara kol kanat geriyor. Barınaktaki 200 kedi, 30 köpek, 2 at, 2 eşek, 15 kaplumbağa, 8 tavuk, 1 horoz ve 5 tavşanın bakımıyla uğraşan Thirkill, son olarak ise kendisine 4 ay önce getirilen baykuşa sahip çıktı. 'Charlie' adı verilen başkuşun, kırık olan iki kanadından biri tedaviyle iyileşti. Anca, kırık olan diğer kanadı tedaviye cevap vermedi.
'KEDİLERLE DOST OLDU'
Thirkill, baykuşun bu durumunun kendisinini üzdüğünü belirterek şöyle dedi:
"İyileşmeyen kanadı kesilecek. Bu durumda doğal ortamında yaşaması mümkün değil. Kafeste bakmak ise çok zor. Alışık olduğu doğal ortam onun için artık bitti. Bu nedenle onu barınağa kabul ettik. Şu an barınağın mutfağında yaşıyor. Kedilerle bir sıkıntısı yok. Onlarla kısa sürede dost oldular" dedi.
Thirkill, kedi ve köpeklerin yanı sıra daha öncede biri Datça’da otomobil çarpan ve diğeri ise Antkalya’daki bir atlı spor kulübünün düğünlerde kullanılan, bel fıtığı olunca ise uyutulmak istenen iki ata sahip çıkmıştı.

MS(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAF