İNGİLTERE'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, görme engelli eşi Magie Moore ile birlikte Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Büyükelçi eşinin rehber köpeği 'Star' ziyarette ilgi odağı oldu.
Geçen ay İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği görevine getirilen Richard Moore, Ankara ve İstanbul'daki ziyaretlerinin ardından Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'e nezaket ziyaretinde bulundu. Büyükelçinin görme engelli eşi Magie ile onun rehber köpeği 'Star' da ziyarette yer aldı. Labrador ve Golden kırması olan 'Star' ziyaretin ilgi odağı oldu. İyi derecede Türkçesi ile ziyarete ilişkin açıklama yapan Büyükelçi Richard Moore, 90'lı yıllarda çeşitli görevlerde bulunduğu Türkiye'de yeniden görev yapmanın sevindirici olduğunu söyledi.
TÜRKİYE'NİN DOSTLARI OLUYORLAR
Antalya'ya 1989 yılında öğrenci olarak geldiğini dile getiren Büyükelçi Richard Moore, tekrar burada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Yaklaşık yarım milyon İngiliz turistin tatil için tercih ettiği Antalya'nın İngiltere için çok önemli olduğunu aktaran Büyükelçi Moore, "Genellikle İngiliz vatandaşlar Antalya'da çok iyi zaman geçiriyor, Türkiye'nin yeni dostları oluyorlar. Ama bazen sıkıntılarımız oluyor. O durumda özellikle vali bey ve Türk yetkilileri çok yardımcı oluyor. Bu nedenle ben de buraya teşekkür etmek için geldim" dedi.
'BU KÖPEK BENDEN DAHA MEŞHUR'
Ziyaretin ilgi odağı olan eşinin rehber köpeği 'Star' ile ilgili de basın mensuplarına bilgi veren Büyükelçi Richard Moore, "Bu köpek benden daha meşhur" diye espri yaptı. Star'ın görme engelli olan eşi Magie'ye yardımcı olduğunu dile getiren Büyükelçi Moore, "İngiltere'de bu görme engelliler için oldukça acayip bir şey değil, tabii burada biraz değişik" diye konuştu.
'BENZER GÖRÜNTÜLERE ALIŞMALIYIZ'
Büyükelçi Moore'un bu açıklamaları üzerine Türkiye'de de benzer görüntülere alışmak gerektiğini söyleyen Vali Sebahattin Öztürk, "Bizim de böyle görme engelli vatandaşlarımıza bu tür hizmetleri yaygın hale getirmemiz lazım. Gelmeye başladı bile. Türkiye'de başkaları da kullanıyordur rehber köpekleri. Engelli vatandaşlarımıza Türkiye'de bu tür hizmetler artık lüks değil, bunları görmeye alışmamız lazım" dedi.
Ziyarette Vali Sebahattin Öztürk'ün çini işlemeli tabak hediye ettiği Büyükelçi Moore, valilik şeref defterini imzaladı.

ÖÖ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)