Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL, () Suriye'ye yardım için bisikletleriyle İskoçya'dan yola çıkarak Hatay Cilvegözü'deki Türkiye-Suriye sınırına ulaşmak isteyen İngiliz aktivistler, İstanbul'da basın açıklaması yaptı.
İngiltere Merkezli Human Appeal adlı insani yardım kuruluşuna üye aktivistler, Eminönü'ndeki Yeni Cami 'nin önünde basın açıklaması yaptı. Suriye'deki iç savaşa dikkat çekmek ve Human Appeal'in Türkiye-Suriye sınırının Suriye tarafında inşa etmek istediği köy için yardım toplamak amacıyla İskoçya'dan yola çıkarak 14 Haziran'da İstanbul'a gelen Human Appeal üyelesi dokuz İngiliz aktivist basın açıklamasının ardından Yeni Cami'nin önünde bulunan meydanda bisikletleriyle tur attı.
Aktivistler adına basın açıklamasını okuyan Human Appeal Türkiye Temsilcisi Tarrek Awwad, Human Eppeal'in Suriye'deki ihtiyaç sahipleri için; içinde mescit , okul, mutfak ve çocuklar için oyun alanları olan bir köy inşa etmek istediğini belirterek, aktivist gençlerin bu amaçla ve aynı zamanda Suriyeliler'in yaşadıklarını dünyaya duyurmak üzere, İskoçya'dan 45 gün önce bisikletleriyle yola çıktıklarını söyledi. İngiltere, Fransa, İsviçre, İtalya ile Yunanistan'ı geçerek İstanbul'a gelen aktivistlerin 20 güne kadar Hatay Cilvegözü' deki Türkiye-Suriye sınırına ulaşmayı hedeflediklerini belirten Tarek Awwad, Suriye halkına verdikleri destekten dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Basın açıklamasından sonra söz alan Libya asıllı İngiliz Aktivist Anas Sawalem kendilerine destek verenlere teşekkür ederek Suriye için yardım çağrısında bulundu. Grup daha sonra Suriye Sınırına ulaşmak üzere tekrar yola çıktı.

(FOTOĞRAFLAR)