BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde merkez ve Alanyurt beldelerinde bulunan toplam 360 km uzunluğundaki sokaklarda mevcut kanalizasyon ve yağmursuyu şebekelerinin ölçümü yapılarak alt yapı haritası çıkarılıyor. Çalışma tamamlandığında kanalizasyon hatlarının tamamı dijital ortama aktarılmış olacak.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilgili belediye meclis üyeleri ile birlikte alt yapı haritası belirleme ve yeniden projelendirme çalışmalarını değerlendirdi. Çalışmaların Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Fen işleri Müdürlüğü arasında koordineli bir şekilde yapıldığını kaydeden Aktaş "Amacımız altyapı veri tabanı oluşturulmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyemize proje üreterek, gelecek yatırımlara öncülük etmektir. BUSKİ (Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürlüğü'nce izlenen proje çalışması önümüzdeki 5 yıllık yatırım programlarında yer alacak" dedi. İnegöl'ün altyapısının oldukça eski olduğuna dikkat çeken Aktaş "Mevcut altyapımız nüfusun hızla artması ve yerleşim alanlarının çoğalmasıyla oluşan yükü kaldıramayacak seviyededir. Belediye olarak ne zaman alt yapıyla alakalı bir projeye start versek, maalesef alt yapıda büyük sorunlarla karşılaşıyoruz. Bir alt yapı çalışması için yaptığımız kazılarda, şehrin altyapısının adeta arapsaçına dönmüş olduğunu görüyoruz" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, halen İnegöl merkezinde kanalizasyon ve yağmursuyu şebekelerinin ölçümlerinin yapıldığını, Alanyurt bölgesinin ölçüm işlerinin tamamlandığını ve haritalandırma işlerinin sürdüğünü söyledi.