Seyfettin ARAS'İNEGÖL(Bursa), ()- İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği'nin ifar sonrası İnegöl'de Gazze için düzenlediği mitinge yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Mitinge Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Beldiye Başkanı Alinur Aktaş , bazı siyasi parti başkanları sivil toplum kuruluşların başkanları ve yaklaşık 2 bine yakın vatandaş katıldı Kuran-ı kerim tilavetiyle başlayan programda İsrail aleyhine sloganlar atılırken bazı vatandaşların Gazze'ye Mehmetçik gönderilmesi yönünde sloganlar atması dikkat çekti.

Mitingde konuşan Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Yarın bizim için bayram. Babalar, anneler çocuklarını hazırlıyorlar; evlerimizi temizliyoruz, kurumlarımız, kuruluşlarımız caddelerimizi temizliyorlar ama ey hak gelin görünüz ki, yüreğimiz kanıyor yüreğimiz yaralı yüreğimiz param parça. Yüreğimizi param parça yapanlar ve yüreğimizi param parça yaparak aramıza nifak tohumu ayrılık tohumu sokarak bizi ayırmaya çalışanlar var. Yaklaşık 15 gündür Gazze’de o mübarek belde de o güzel topraklarda katilce hunharca vahşice kardeşlerimizin üzerine savunmasızca kız kardeşlerimizin üzerine bombalar atıyorlar fosfor bomları atıyorlar. onları orada katlediyorlar, onları orada yok etmeye çalışıyorlar ama bilmiyorlar nerede olursanız bir çocuk öldürün diyorlar ama bilmiyorlar bir musa mutlaka sağ kalacak Allah onlara o günüde gösterecek" dedi.

Şahin'den sonra konuşan İHH İniyad Başkanı Fikret Bayram da Filistin'de  yaşanan zulme dikkat çekti.

Konuşlar sırasında bir grup, İsrail bayraklarını ateşe verdi. Miting alanında toplanan kalabalık topluca dua ettikten sonra Fatih camiine kadar yürüyerek birlikte Yatsı namazını kıldı. Kalabalık namazdan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI