Serkan SALCIOĞLU/İNEBOLU (Kastamonu), () - KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası İnebolu Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali başladı.
Festival kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İnebolu Belediye Başkanı MHP'li Engin Uzuner, denizcilik tarihinde İnebolulu denizcilerinin ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Başkan Uzuner, şöyle konuştu:
"Milli mücadele yıllarında İnebolu açıklarına gemilerle gelen silah ve cephane, her türlü hava şartlarına rağmen kahraman İnebolulu denizcilerimiz tarafından kayıklarla İnebolu kıyılarına çıkartılarak, mühimmatlar kağnılarla cepheye ulaştırılmıştır. Bu nedenle İnebolu kayıkçılarına TBMM tarafından Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası ve beratı verilmiştir. Amacımız doğa, tarih, kültür turizm potansiyeline sahip İnebolu'muzun tarihsel, kültürel ve doğal güzelliklerini en iyi şekilde ülkemize ve dünyaya tanıtmaktır. İlçemizi turizm açısından da ileriye taşımak, ilçe ekonomisini canlandırmak, İnebolu'muzu her alanda geliştirmek, güzelleştirmek ve uzaklardaki hemşerilerimizi ata ocağında buluşturarak kaynaştırmaktır."
Festivalin açılışında, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Gürcistan halk dansları grupları ile İnebolu Belediyesi Heyamola ekibi gösteri sundu. İnebolu Belediyesi ekibi ile Yunan halk oyunları ekibinin gösterilerindeki büyük benzerlik dikkat çekti. Her iki ekipteki erkek oyuncular kule oluşturup dönerek oyunlarını sahneledi.
Daha sonra kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kortejde Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar da yer aldı. 3 Ağustos'ta sona erecek festival kapsamında ünlü sanatçılar Mustafa Yıldızdoğan, Ferhat Göçer, Rafet El Roman konser verecek. Festival kapsamında çeşitli yarışlar da yapılacak.

FOTOĞRAFLI