Süleyman KAYA/İSATANBUL,() KADIN cinayetlerine dikkat çekmek isteyen bir grup kadının yaptığı eylemle ilgili Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, basın açıklaması yaptı. İnaltekin, "Kadın haklarını savunan işgalci  kadınlar burada çalışan kadınları hırpaladılar" dedi. 

Çeşitli sivil toplum örgütü üyesi kadınlar, ‘Kadın Cinayetlerine’ dikkat çekmek için Cağaloğlu’daki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ait binaya girdi. Yaklaşık 15 dakika içeride kalan kadınlar binanın duvarlarına yazılar yazdı. Özel güvenlik görevlileriyle de tartışan kadınlar, slogan atıp ayrıldı. Çalışanlar durumu polise bildirdi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Kısa bir süre sonra gelen polisler,  kadınların binadan ayrılmış olduğunu gördü. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin, bina önünde gazetecilere konuyla ilgili açıklama yaptı. Kadın grubunun burada personeli de darp ettiğini iddia eden Önal İnaltekin, şunları söyledi:

“Yaklaşık 70 kadın il müdürlüğümüzün binasını kadın cinayetlerini bahane ederek buradaki güvenlik görevlilerini ve çalışanlarını darp ederek binayı işgal etmişlerdir. Binaya girerek kendilerine ait olan pankartlarını pencereden sarkıtmışlar. Aynı zamanda binadaki bilgisayarları ve bazı evrakları tahrip etmişlerdir. Duvarlara yazılar yazarak binanın fiziksel yönden de tahrip olmasına neden olmuşlardır. Kadın haklarını savunan kadınlar, buradaki kadın çalışanları hırpalayıp darp etmişlerdir. Kadın haklarıyla ilgili bir basın açıklamasını yapmaya gelmişler ancak personelleri etkisiz hale getirerek eylem yapmışlar. Dördü kadın 5 personel darp edildi."

Polis ekipleri, binadaki bir odanın duvarına yazılı yazılar ile ilgili rapor tuttu. Aynı zamanda tahrip edilen evraklar ile bazı bilgisayarların da raporunu tutan polis binanın güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

(FOTOĞRAF)