UÇAK içi ikram hizmetinde dünyanın büyük şirketlerinden biri olan Alman Havayolları Lufthansa’nın protföyünde olan LSG SKY Chefs, Almaty Uluslararası Havalimanı’nın yan kuruluşu olan JCS Almaty İkram Hizmetleriyle yaptığı bir anlaşmayla Kazakistan havayolu ikram hizmetleri pazarına giriş yaptı. Şirket, Kazakistan’da büyük bir tesis açacak.
LSG SKY Chefs ile Almaty Uluslararası Havalimanı’nın yan kuruluşu JSC Almaty İkram Hizmetleri’yle yapılan iş biriği sözleşmesinin ardından Almaty Uluslararası Havalimanı’nda bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle LSG SKY Chefs Avrupa Bölgesi Operasyon Direktörü Silvio Canetolli, LSG Sky Chefs Türkiye Genel Müdürü Atilla Ergenç, Almaty Uluslararası Havalimanı CEO’su Koblandy Tumyshev Vice ve çok sayıda davetli katıldı.  
BU ORTAKLIK BÜYÜK YARAR SAĞLAYACAK
Kokteylde bir konuşma yapan LSG Sky Chefs Avrupa Bölgesi Operasyon Direktörü Silvio Canettolli, "Bu ortaklık iki tarafa da büyük yarar sağlayacak. LSG Sky Chefs büyümekte olan Kazakistan pazarında yerini alırken, yerel ekip de bizim kalite ve verim konusundaki kapsamlı tecrübemizden faydalanacak" dedi.
KAZAKİSTAN’DA GÜZEL İŞLER YAPMAK İSTİYORUZ
Doğan Haber Ajansı () muhabirinin sorularını yanıtlayan LSG Sky Chefs Türkiye Genel Müdürü Atilla Ergenç önümüzdeki günlerde Kazakistan’a büyük bir tesisin açılışını yapacaklarını söyledi. Ergenç, "2,5 yıldır bu proje üstünde çalışıyoruz. Bugün burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yaklaşık 3 ay önce buradaki işi devir aldık. Üç aydan beri buradaki işleri inceleme fırsatı bulduk ve bugünden itibaren projelerle yolumuza devam edeceğiz. Büyük bir olasılıkla yakın bir tarihte burada büyük bir ünite yapacağız. Burası büyüyen bir ekonomi 2017 yılında EXPO burada yapılacak ve inanılmaz bir trafik olacak. Zaten havalimanı ile ilgili olarak yaptığımız çalışmalarda yolcu sayısı yılda yüzde 20 oranında büyüyor. Burada olmaktan çok mutluyuz. Güzel işler yapmak istiyoruz" diye konuştu.
YÖNETİMİ TÜRKİYE’DEN YAPILACAK
Kazakistan’da önümüzdeki günlerde açılacak tesisin en büyük özelliği, yönetim ve operasyonunun Türkiye’den gerçekleştirilecek olması. Türkiye operasyonunun başında yer alan Atilla Ergenç’in kontrol edeceği tesisler, Almaty’den sonra diğer Kazakistan şehirlerinde de operasyona başlaması hedefleniyor.
ALMATY İKRAM HİZMETLERİ 11 HAVAYOLUNA HİZMET VERİYOR
Almaty Uluslararası Havalimanı yılda yaklaşık dört milyon yolcuya hizmet vermekte ve böylece ülkenin yolcu trafiğinin yarısı buradan geçmekte. 1998 yılında kurulan ve ülkenin ikram hizmetleri veren tek kuruluşu olan Almaty İkram Hizmetleri, 2 bin 800 metrekarelik tesisinde günlük ortalama 7 bin 600 öğünden fazla uçak yemeği üretmekte. Tesis, şu anda yaklaşık 400 çalışanıyla Air Astana, SCAT, Transaero, Lufthansa, KLM, Asiana Airlines, Ukraine International, Etihad Airways, Czech Airlines, Bek Air ve Hainan Airlines dahil olmak üzere 11 büyük havayolu şirketine hizmet vermekte. Bu ortaklıkla beraber bu şirketlerin ikram işlerini LSG SKY Chefs ile birlikte yürütecekler. 
İ