Nedim KOVAN/ ORDU, () - ORDU'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden (AFAD) arama ve kurtarma eğitimi alan 12 gönüllü imamın yer aldığı Ordu Din Görevlileri Kurtarma Timi (ORKUT) çalışmalarına başladı. Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, "AFAD koordinesindeki ORKUT ekibimiz 60 saatlik eğitim aldı. Din görevlilerinden oluşan ekibimiz artık AFAD'ın talebi üzerine arama-kurtarma çalışmalarına katılıyor" dedi.
Ordu Valiliği, İl Müftülüğü ve Din Görevlileri Derneği'nin ortak çalışmasıyla 1 yıl önce 12 imama AFAD tarafından 60 saatlik ilkyardım, arama ve kurtarma eğitim verildi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan imamların setifikalarını almasından sonra Müftülük ve Din Görevlileri Derneği, ORKUT'u kurdu. AFAD'ın koordinesinde talep halinde kentte arama-kurtarma çalışmalarına katılan ekipler, çalışmalarda vatandaşlarında dikkatini çekiyor.
İl Müftü Mustafa Kolukısaoğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kurdukları, gönüllü din görevlilerinden oluşan arama kurtarma ekibinin Türkiye'de tek olduğunu, AFAD'dan gelecek talepler doğrultusunda ekipteki 12 kişilik sayıyı da artırabileceklerini belirtti. 
ORKUT ekibinin teçhizat ihtiyacını AFAD'ın sağladığını, kıyafetlerinin ve bazı ihtiyaçlarının da Türkiye Diyanet Vakfı tarafından giderildiğini kaydeden Müftü Kolukısaoğlu, "Ekibimizin tamamı gönüllü din görevlisinden oluşuyor. AFAD'la beraber onun koordinatörlüğünde görev alıyorlar. Bu gerçekten zor bir iş. Gerektiğinde tehlikeli alanlarda çalışma yapılıyor. Gönüllü olarak bu işi yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
1 yıl önce alınan eğitimler sonucunda arama-kurtarma faaliyetlerine katılmak için hazır hale gelen ekibin, geçen hafta İkizce İlçesi'nde kaybolan bir vatandaşı arama çalışmasına katılarak ilk çalışmasını yaptığını belirten İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, "Arkadaşlarımız bu eğitimi alalı bir yıl oldu. Alınan eğitimleri geliştirmek için AFAD'la birlikte tatbikatlar yapılıyor. Biz de bundan sonra bu ekibimize destek olmaya devam edeceğiz. AFAD'ın talebi üzerine arkadaşlarımız hem Ordumuzda hem de il dışında arama-kurtarma çalışmalarına katılabilecekler" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI