AFYONKARAHİSAR'da görev yapan 23 imam ve müezzin, Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) desteklediği proje kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda şan ve ses eğitimi dersi alıyor. Diyafram kullanımından doğru ses kullanımına kadar hem teorik hem pratik bilgiler alan imamlar, daha güzel ezan okuyacak.
Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (AFİMDER) üyesi 23 imam ve müezzin, daha iyi ezan okumak için hazırladıkları 'Teknik Destek Eğitim Projesi', ZEKA tarafından kabul edildi. Projeyi destekleyen ZEKA, imamların ses eğitimi alması için AKÜ Devlet Konservatuarı ile protokol imzaladı. Protokolle birlikte din görevlileri AKÜ'de hafta sonları şan dersleri almaya başladı. İlk derste teorik bilgiler alan din görevlilerine ikinci derste nefes alma teknikleri, nefes kullanımı, diyafram kullanımı ve doğru ses kullanımıyla ilgili bilgiler verildi.
AKÜ Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Öğretim Görevlisi Berna Özkut, imamlarla tek tek ve toplu olarak ses açma çalışması yaptı. Piyano eşliğinde ses çalışmaları yapan imamlar, ses gelişimini takip etmek için zaman zaman ezandan bölümler okudu.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ'NDE SES EĞİTİMİ VERİLMELİ
Proje hakkında bilgi veren AFİMDER Başkanı Ömer Çetin, derslere 23 din görevlisinin katıldığını söyledi. Ses ve nefes eğitiminin imamlar için çok önemli olduğuna değinen Çetin, "Din görevlilerinin zorunlu ve acil ihtiyacı olan sesi ve nefesi doğru kullanma konusunda eksikliği vardı. Hazırladığımız proje onaylanarak şan eğitimine başladık. Hafta sonları din görevlileri eğitim alıyor" dedi.
Projenin başarılı olması halinde yayılmasını umut ettiklerini kaydeden Çetin, ses eğitimlerinin ilahiyat fakültelerinde de verilmesinin yararlı olacağını anlattı.