ERZURUM'un Aşkale İlçesi'nde oturan Ünal E., evi terk eden dini nikahlı yaşadığı Nurcan U. için GSM şirketine ait baz istasyonu direğinin tepesine çıktı. Resmi nikahlı eşi olduğu da öğrenilen Ünal E., olay yerine gelen Nurcan U. ile yaptığı görüşmeden sonra eyleminden vazgeçti. Kadının kardeşi ve yakınları, bir ara direğe çıkıp Ünal E.'yi atmak istedi.
Aşkale merkezinde büfe işleten Ünal E., ilk evliliğinden sonra Koşapınar Köyü'nde oturan 33 yaşındaki Nurcan U. ile ilişki yaşamaya başladı. 6 yıl önce dini nikah kıydığı Nurcan U.'ya ayrı bir ev tutan Ünal E.'nin mutluluğu bir yıl sürdü. Kadının sık sık evi terk edip ailesinin yanına gitmesine sinirlenen Ünal E., 2 bira alıp Nurcan U.'nun köyü Koşapınar'a gitti. Köyün yakınındaki GSM şirketine ait baz istasyonu direğinin tepesine çıkan Ünal E., biraları içmeye başladı.
Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ile birlikte 112 Acil Servis ekipleri geldi. Jandarmanın konuşmaya çalıştığı Ünal E., "Ben Nurcan'ın adını gönlüme 'can' diye yazdım. Onu bana getirin. Yoksa kendimi aşağı atacağım" diye bağırdı. Olay yerine getirilen Nurcan U., Ünal E.'ye, "Sakın bir delilik yapma. Aşağı in konuşalım" dedi. Bu sırada olayı duyup Aşkale'den köye gelen Nurcan U.'nın kardeşi ve yakınları direğe tırmanıp Ünal E.'yi atmak istedi. Ancak çevrede güvenlik önlemi alan jandarma izin vermedi ve kadının yakınlarını uzaklaştırdı.
Elektrik akımına kapılmamak için plastik eldiven taktığı dikkatlerden kaçmayan ve direkte yaklaşık 3 saat duran Ünal E., jandarma ve Nurcan U.'nun iknası sonucu intihardan vazgeçti. Ünal E.'nin, bir ay önce de ilçe merkezindeki 5 katlı inşaat halindeki bir apartmanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunduğu, ancak polisler tarafından ikna edilerek çatıdan indirildiği öğrenildi.
Gözaltına alınan Ünal E., karakolda alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.