MANİSA’da bu yıl eğitime başlayan Yunus Emre Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ısınma sorunu, öğrencilerin protestosu üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın devreye girmesiyle, bir günde kombiler takılıp doğalgaz açılarak çözüldü.
Güzelyurt Mahallesi'nde yeni yapılan ve bu yıl eğitime başlayan Yunus Emre Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören 600 öğrencinden bir bölümü, Çarşamba günü kaloriferlerinin yanmaması nedeniyle üşüdüklerini belirtip okul bahçesinde ateş yakarak, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü protesto etti. Öğrencilerin protestosunun internet sitelerinde haber olması üzerine aynı gün Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla okuldaki ısınma sorunun giderilmesi için harekete geçildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kaloriferlerin yanmaması nedeniyle okulu bir gün tatil ederken, 4 katlı, 24 derslikli okula doğalgaz bağlanması için de İl Özel İdaresi ile işbirliğine gidildi. Manisa İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sevgin, Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Ergün, Yunus Emre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ile Yunus Emre Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Alim Dirik’in okulda yaptığı incelemenin ardından okula bir gün içinde kombiler takıldı ve doğalgaz açıldı.
ERKEN TESLİM ALINMASINDAN KAYNAKLANDI
Okulun ısınma sorunu 24 saat gibi kısa bir sürede çözüldüğünü belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sevgin, yaşanan sıkıntının okulun erken teslim alınmasından kaynaklandığını belirtti. Sevgin şöyle dedi:
"Normalde okulumuz 31 Aralık tarihinde bize yüklenici firma tarafından teslim edilecekti. Ancak okulun bir an önce eğitim- öğretime başlanılması için acele edildi. Eğitim- öğretim yılı başında öğrenci alımı ile başladı. Havalar soğuyunca normal olarak bu sıkıntı ortaya çıktı. Okulun doğalgazı henüz bağlı değildi. Şimdi yaptığımız çalışmalar neticesinde bir günlük zaman içerisinde okulun kombilerini ve doğalgaz teçhizatlarını bağlattık ve kaloriferlerimiz yanmaya başladı. Sorun çözülmüş oldu."
ÖĞRENCİLERE İŞLEM YAPILMAYACAK
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Ergün ise ısınma konusunda protesto eylemi yapan öğrenciler hakkında herhangi bir işlem yapmayacaklarını belirterek, "Bu öğrencilerimizin doğal hakkıdır. Yaşana bir sorunu gündeme getirmek için böyle bir açıklama gereksinimi duymuşlardır. Zaten okulumuzda yaşanan ısınma sorunu da çözüm bulmuştur" diye konuştu.