ŞİŞLİ eski belediye başkanı Gülay Aslıtürk’ün babası, işadamı  yüksek mimar mühendis İlyas Çokay toprağa verildi. Öğle vakti Teşvikiye Camii'nde düzenlenen cenaze töreninden sonra cenaze Çatalca’da bulunan aile mezarlığına götürüldü.
Atçılık camiasının efsane ismi 82 yaşındaki İlyas Çokay zatürre tedavisi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde önceki gün hayatını kaybetti.
Teşvikiye Camii’nde öğle vakti düzenlenen cenaze töreninde eşi Naciye Çokay, kızı Nilay Karadağ, oğlu Yakup Çokay, damadı Atilla Karadağ ile Gülay Aslıtürk’ün oğulları Sadun Atığ ile, Orhan Gazi Aslıtürk, başsağlığı dileklerini kabul etti. Cenaze törenine aile yakınları, iş ve atçılık çevresinin yanısıra Ahmet Özal’ın da bulunduğu dikkat çekti.
İlyas Çokay’ın tabutunun üzerine Kırım Bayrağı konulduğu dikkat çekti. 
HEPİMİZ GÜLAY'IZ Habercilere açıklama yapan kızı Nilay Karadağ;  “İlyas Çokay ailemizin büyüğü ve burada gördüğünüz tüm insanların sevdiği değerli bir kişiydi. Biz onun anısına başka hiçbir şey konuşmamak kaydıyla sadece sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Bir habercinin “Gözlerimiz Gülay hanımı aradı” şeklindeki konuşması üzerine ‘Bizler hepimiz Gülay’ız’ şeklinde cevap verdi.Ahmet Özal ise “Çok eskiden tanırım. Allah rahmet eylesin. Severdim çok iyi bir insandı” dedi.
Efsane atçı İlyas Çokay, kızı Gülay Aslıtürk'ün Şişli Belediye Başkanlığı döneminde ayaklarından kurşunlandı. Şişli eski belediye başkanı Gülay Aslıtürk, kasım 1997’de hakkında çıkan usulsüzlük iddiaları üzerine partisinden ve görevinden istifa ederek yurtdışına kaçtı. Yaklaşık 9 yıl yargılandığı davaların bir kısmından berat etti, diğerleri de zaman aşımından düştü.