ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’nde, düşüp başını asfalta çarpan 15 yaşındaki Hakan Sezer, ters dönen dilini ilk müdahaleyi yaparak düzelten arkadaşı 17 yaşındaki Utku Köse sayesinde ölümden kurtuldu.
Bayramiç Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü 10’uncu sınıf öğrencisi Hakan Sezer, dün saat 20.30 sıralarında aynı okuldan arkadaşları Utku Köse ve Deniz Yıldız ile gezmeye çıktı. Taşköprü Mevkisi’ne geldiklerinde Sezer, pazarcıların brandalarını bağladığı yoldaki demire takılıp, düştü. Arkadaşlarının gözü önünde başını asfalta çarpan Sezer, bir anda morardı. Arkadaşının dilinin ters dönmesi sonucu nefes almakta zorlandığını farkeden Köse, hemen parmağını ağzına sokup, dilini düzeltti. Bu sayede rahatlayan Sezer, çağrılan ambulansla Bayramiç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Sezer’in sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesi bulunmadığı bildirildi.
HASTANEDE ZİYARET ETTİ
Utku Köse, olay anında ilk müdahaleyi yaparak hayatını kurtardığı arkadaşını hastanede ziyaret edip, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Köse, daha önce büyüklerinden duyduğu bir yöntemle arkadaşının ters dönen dilini düzelttiğini belirterek şöyle dedi:
"Bir gün bu yöntemi kullanmak zorunda kalacağım aklıma gelmezdi. Olay anında herkes telaşla ne yapacağını şaşırken, uyguladığım bu basit bir yöntem bir canı kurtardı. Bu nedenle çok mutluyum. İlkyardımın ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk."
Sezer’in ailesi de oğullarının hayatını kurtaran Köse’ye teşekkür etti.