ADANA'da babası ağır ceza mahkemesinde mübaşir, annesi de yazı işleri müdürü olan 24 yaşındaki Mehmet Can Kılınç, avukatlık ruhsatını alarak 17 yıllık hayaline kavuştu. İlkokul birinci sınıfta iken avukat olmaya karar veren Kılınç, öğretmeninin "Herkes olmak istediği meslekle ilgili elbise giyip konuşma yapacak" deyince, yıl sonu etkinliğinde avukat cübbesi giymiş.
Ruhsat töreni Adana Adliye Sarayı'ndaki Adana Barosu'na ait salonda düzenlendi. Törende Mehmet Can Kılınç'ı, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 26 yıldır mübaşirlik yapan babası Yusuf Kılıç, 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü olan annesi Gülcan Kılınç, özel bir şirketin hukuk bürosunda çalışan ağabeyi Süleyman ile kendisi gibi avukat olmayı düşünen küçük kardeşi lise öğrencisi Mete Kılınç yalnız bırakmadı. Kılınç, avukatlık yeminini yaptıktan sonra ruhsatını, yanında staj yaptığı Avukat Bora Kahyalar'dan aldı. Avukatlık cübbesini de anne ve babası giydirdi. Kılınç, "Avukatlık ruhsatını alarak 17 yıllık hayalime kavuştum. Artık avukatım. Benim avukat olmamda emeği geçen herkese teşekkür ederim" diyerek sevincini dile getirdi.
Anne Gülcan Kılınç da oğlunun kendilerinden etkilendiğini belirterek, "Çocukken adliyeye bizim yanımıza gelirdi. Avukat, savcı ve hakimleri görünce 'Anne bu kim?' diye sorardı. Daha ilkokul birinci sınıfta öğretmeni 'Herkes olmak istediği meslekle ilgili elbise giyip konuşma yapacak' deyince yıl sonu etkinliğinde avukat cübbesi giymişti. 17 yıl sonra tekrar cübbe giydi. Hem de hak ederek giydi. Hayaline kavuştu. Hem kendisi hem de biz çok mutlu olduk" dedi.
Mübaşir olan baba Yusuf Kılınç da "Ben konuşmasını bilmem, bağırırım" diyerek şaka yaptı.