Erol AKKIR/ANTALYA, () - AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde 2 yıl 2 ay 11 gün önce yüz nakli olan Türkiye'nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar'ın laboratuar ortamında yapılan test sonuçları, tüm kan değerlerinin ideal düzeye ulaştığını gösterdi. Acar, "Sağlıklı ve çok mutluyum. Her şey yolunda, bundan daha iyi olamaz" dedi.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 21 Ocak 2012'de yüz nakli yapılan  Uğur Acar, tüm test sonuçlarının normal çıkmasına sevindi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Merkez Laboratuarı'ndan aldığı test sonuçlarının tamamının ilk kez normal değerleri gösterdiğini aktaran Uğur Acar, "Bugün benim için çok önemli, çok mutluyum" diye konuştu.
Nakilden sonra ilk kez bu kadar mutlu olduğunu, bugünün kendisi için çok önemli olduğunu aktaran Uğur Acar, şöyle konuştu:
"2 yıl 2 ay 11 gün sonra benim için çok önemli bir günü yaşıyorum. Dünyaları bağışlasalar bu kadar mutlu olamazdım. Hep bugünü bekledim. Doç.Dr. Özlenen Özkan hocamın isteğiyle bu sabah saatlerinde verdiğim kan örneğinin sonuçlarını aldım. Yüz naklinden sonra ilk defa tüm değerlerimin normal seviyede olduğunu gördüm."
"İÇİM İÇİME SIĞMIYORDU"
Geçen iki yılın kendisi için çok heyecanlı ve stresli geçtiğini belirten Uğur Acar, şöyle dedi:
"Tüm değerlerimin normal görüleceği sonuç belgesini ne zaman göreceğim' diye içim içime sığmıyordu. Testten sonra sonuç ve kan değerlerimin tam da istenen düzeyde olduğunu gördüm."
Bu mutluluğu ve güzel haberi, ameliyatı yapan ekip ve sevdikleriyle paylaşmak, kendisi gibi nakil bekleyenlere moral olması için duyurmak istediğini aktaran Uğur Acar, şöyle devam etti:
"Bu mutluluğu ve güzel haberi ameliyatımı yapan Prof.Dr. Ömer Özkan ve ekibi ile paylaşmak istedim. Artık Akdeniz Üniversitesi'nin bir parçası olduğuma inanıyorum. Bana sahip çıkan Prof.Dr. Ömer Özkan ve Rektörümüz Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe ile üniversitede bana sahip çıkanlara teşekkür etmek istiyorum. Önce Allah, sonra onların sayesinde sağlık ve yeni hayatıma kavuştum. Her şey yolunda, bundan daha iyi olamaz."
"ACAR BİR YILDIR ÇOK İYİ"
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Uğur Acar'ın yüz naklini yapan ekibin başındaki Prof.Dr. Ömer Özkan, Uğur Acar'ın sağlık durumunun yaklaşık 1 yıldır çok iyi olduğunu söyledi. Prof.Dr. Özkan, hastasını şöyle değerlendirdi:
"Uğur her zaman pozitif ve yüksek moralli bir hastamız. Diğer hastalarımıza da örnek oldu. Yaklaşık 1 yıldır sağlık durumu çok iyi. Buna bağlı olarak son 6 aydır ilaç seviyesini de düşürdük. Yapılan son testlerinden görüleceği gibi her şey yolunda. Uğur'un seyahate çıkmasında da hiçbir sakınca yok."

EA(SU/İD) (FOTOĞRAFLI)