Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - MUĞLA’nın Milas İlçesi’nde, trafik kazasında yaralanıp, 9 gün sonra beyin ölümü gerçekleşince organları bağışlanan 16 yaşındaki Oğulcan Eray Yılmaz’ın iki böbreği ve karaciğeri, İzmir’de üç hastaya nakledildi. Bağış böbrekle hayata tutunan 16 yaşındaki Cafer Olcay, hayatı yaşamanın mutluluğunu tekrar yakaladığını söyledi. Baba Osman Olcay ise oğlunun ayağa kalkmasının hemen ardından bağış yapan aileyi ziyaret ederek helallik alacaklarını dile getirdi.
Selimiye Beldesi’nde geçen 5 Mart'ta, Oğulcan Eray Yılmaz, 34 FG 3936 pakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirince, araç, yol kenarındaki bir marketin duvarına ve demir bariyerlere çarptı. Ehliyeti bulunmayan Yılmaz, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Milas 75'inci Yıl Devlet Hastanesi’nde 9 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Bunun üzerine oğlunun organlarını bağışlama kararı alan baba Behzat Yılmaz, “Başkalarının da benzer acılar yaşamaması için bu kararı aldık. Ben de organlarımı bağışladım. Bu organlar toprakta çürüyeceğine birilerine umut olsun. Yerli veya yabancı, Müslüman veya Hıristiyan olsun fark etmez. Organlar gerçekten ihtiyacı olan kişilere gitsin. Maddi durumu iyi olmayan kişilere öncelik tanınsın. Tek isteğim bu” dedi.
İKİ BÖBREK İLE KARACİĞERİ İZMİR’DE NAKLEDİLDİ
Oğulcan Eray Yılmaz’ın organlarından bir böbrek ile karaciğeri, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne, diğer böbreği, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde, böbrek 18 yaşındaki Ressul Yük’e, karaciğer de 45 yaşındaki Şevket Pıyan’a nakledildi. İkinci böbrek ise Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 16 yaşındaki Cafer Olcay’a can aşısı oldu. Ameliyatın ardından iki gün yoğun bakım ünitesinde kalan Olcay, servise alındı.
Turistik beldelerdeki restoranlarla komilik yaptığı sırada rahatsızlanan ve Aydın’daki ailesinin yanına giden Cafer Olcay’ın, hastanedeki tetkiklerin ardından 5 ay önce böbrek nakline ihtiyaç duyduğu belirlendi. Ege Üniversitesi Hastanesi’ne nakil için başvuruda bulunan Olcay’a, 5 ay gibi kısa bir sürede kadavradan böbrek bulunmuş oldu.
Hayata tutunduğu için mutlu olduğunu söyleyen Cafer Olcay, “Artık yorulmadan gezebileceğim. Sık sık diyalize gitmek için sabahın erken saatlerinde yola çıkmayacağım. Sağlıklı bir insan olarak yaşamanın mutluluğunu tekrar yakaladım” dedi.
Oğlunun sağlığına kavuşacak olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden baba Osan Olcay ise “Oğluma hayat verdiler. Oğlumun ayağa kalkmasının hemen ardından bağış yapan aileyi ziyaret ederek helallik alacağız” diye konuştu.

TY(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)