ÇANAKKALE’nin Biga İlçesi’nde, belediye başkanlığı seçimini kazanıp, 10 yıllık AK Parti dönemini sona erdiren CHP’li İsmail Işık’ın ilk icraatı makam odasının kapısını söktürmek oldu.
30 Mart’taki seçimlerde Biga’da en yakın rakibine 700 oy fark atan CHP’li İsmail Işık, belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alan Işık, bugün iki dönemdir belediye başkanı olan AK Partili Mehmet Özkan’dan görevi törenle devraldı. Devir teslim törenine, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, CHP’li Karabiga Belde Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, CHP Biga İlçe Başkanı Ekrem Pala, CHP Çanakkale eski Milletvekili Ahmet Küçük ve partililer katıldı.
Yeni Belediye Başkanı İsmail Işık’ı kapıda belediye çalışanları karşıladı. Kurban kesilip, dua edilmesinin ardından Işık, beraberindekilerle makama çıktı. AK Parti'li Belediye Başkanı Mehmet Özkan, 10 yıldır taşıdığı emaneti yeni sahibine teslim ettiğini belirtip, “İki dönemdir soluk almadan bu emanetin hakkını vermek için çalıştım ve iyi koşullarda bir belediye devrediyoruz. Biga Belediyesi’nin sahip olduğu ekonomik potansiyeli ve kurumsal yapısı itibari ile üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yok. Biga’da en küçük bir aksama olmadan çalışmalar sürecek gidecek, gözümüz arkada değil. Arkadaşımızın elinden geleni yapacağına inanıyorum. Benim üzerime düşen bir şey olursa gereken her türlü katkıyı veririm. Kendisine başarılar diliyorum. Biga hepimizin ortak sevdasıdır” diye konuştu.
AK Parti’li Özkan’a çiçek vererek hizmetlerinden dolayı teşekkür eden yeni Belediye Başkanı CHP’li İsmail Işık ise “Beş yıl önce 700 kadar oyla kaybettim bu dönemde ise 700 farkla kazanan oldum. Biga’da yapacağımız başarılı çalışmalar sonunda ben de bu emanetleri benden sonraki arkadaşıma gönül rahatlığıyla teslim ederim. Görevimizi en güzel şekilde yapacağımızdan halkımızın kuşkusu olmasın. Kazanan Biga oldu, hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Koltuğuna oturan Işık’ın ilk icraatı ise makam odasının kapısını söktürmek oldu. Partililer tarafından sökülen makam odasının kapısı elden ele belediye binasının deposuna kaldırıldı. Başkan Işık, belediyenin kapısının sonuna kadar herkese açık olduğunu söyledi.

ST(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)