ERZURUM'da 2011 yılında 25'incisi düzenlenen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 5 bin nüfuslu Narman İlçesi'nde kurulan 25 kişilik kadın buz hokeyi takımı, metropol takımlarının korkulu rüyası oldu.
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ocak ayında yapılan eleme maçlarında Ankara'nın 2, İstanbul ve Erzurum'un 1'er takımını saf dışı bırakan Narmanspor Kadın Buz Hokeyi Takımı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor, İstanbul Buz Korsanları Spor ve Ankara Milenyumspor ile birinci ligde şampiyonluk mücadelesi veriyor. Evindeki her maçına aileleri ve ilçe halkının desteğini alarak karnaval havasında çıkan Narman'ın kadın buz hokeycileri, şampiyonluk kovalıyor.
Takımda oynayan sporcuların tamamının lise ve üniversite öğrencilerinden oluştuğunu belirten Narmanspor Kulüp Başkanı Hüseyin Yavuz, kadın buz hokeyi takımının dışında kulüplerinde curling, atletizm ve futbol takımlarının da bulunduğunu bildirdi. Geçen yıl curling erkek takımının Türkiye ikincisi, kadınların ise üçüncü olduğunu vurgulayan Başkan Hüseyin Yavuz şunları söyledi:
"Erzurum'a 96 kilometre uzaklıktaki 5 bin nüfuslu ilçede Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için kurduğumuz buz hokeyi ve curling takımları bu sporlarda önemli başarılar elde etti. 2011'de kurulan buz hokeyi takımı 2012- 2013 sezonunda eleme maçlarını geçerek birinci lige çıktı. İlk yıl Türkiye üçüncüsü olduk. Bu yıl da eleme maçlarında metropol takımlarını eleyip yine birinci ligde mücadele etmeye hak kazandık. Narman'da buz hokeyi salonu olmadığı için maç ve antrenmanları Erzurum'da oynuyoruz. Maç olduğu zaman Narman İlçesi'nden Erzurum'a göç başlar. Her maça en az 200-300 taraftarın verdiği destekle çıkarız. Kaymakam Murat Eren, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser maçlarımızı hiç kaçırmaz. Sporcuların anne, babaları tribünlerden çocuklarını izler. Evimizdeki her maç şölen havasında geçer. Geçen yıl Kanada'dan iki yabancı sporcu transfer etmiştik. Takım onlarla daha güçlüydü. Ama federasyon sadece kadınlar buz hokeyinde yabancı transferine yasak getirdi. Erzurum, Türkiye'nin en iyi buz hokeyi salonlarına sahip olmasına rağmen yaptığımız 14 maçtan sadece 2'sini evimizde oynadık. Yapılan tüm engellemelere rağmen bu yıl hefedimiz şampiyonluk."
HACETTEPE'DE OKUYOR, NARMANSPOR'DA OYNUYOR
Narmanspor'a bu yıl Ankara Milenyumspor'dan transfer olan Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Başak Demirkol ise yeni takımında çok mutlu olduğunu belirtti. Şampiyon olacaklarına inandıklarını belirten Demirkol, "Muhteşem bir taraftarımız var. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Takım birlik ve beraberlik içinde. Bu yıl şampiyonluğun en büyük adayı biziz. Bu taraftara şampiyonluk kupasını getireceğiz" diye konuştu.
ANNESİ KIZININ MAÇLARINA KOMŞULARI İLE GELİYOR
Sporculardan İkrenur Yerlikaya'nın annesi Saime Yerlikaya ise buz hokeyinden hiç anlamadığını ancak 2011'den itibaren kızının Erzurum'daki her maçını izlediğini söyledi. Maçlarda çok heyecanlandığını ifade eden Saime Yerlikaya, "Mahalledeki komşularla birlikte kızım İkrenur'un maçlarını izlemeye geliyoruz. Alkış ve dualarımızla onlara destek veriyoruz" dedi.