Kadir ÖZEN/İZMİR, () - İZMİR’de, İl Özel İdaresi’nin belediye devredilmesi ardından işsiz kalan hizmet alımında görevli taşeron işçiler karara tepki gösterdi. Yetkililerle görüşecekleri belirten işçiler, haklarını arayacaklarını bildirdi.
TBMM’de kabul edilen 6 bin 360 sayılı Büyükşehir Kanunu, 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimlerden sonra yürürlüğe girdi. Kanun gereği 29 il özel idaresi büyükşehir belediyelerine devredildi. İl Özel İdare’nin kapatılması sonrası İzmir merkez ve çevre ilçelerde yaklaşık 360 taşeron, işsiz kaldı.
Hizmet akitleri 30 Mart’ta dolan işçilerdan 50’si, bugün saat 12.30 sıralarıda İzmir Valiliği önünde biraraya gelip basın açıklaması yaptı. İşçiler adına konuşan evli ve 4 çocuk babası 50 yaşındaki Necdet Delibayır şunları söyledi:
“Buradaki topluluk İl Özel İdaresi’nin biranda kapanıp belediyeye devredilmesi sonrası işsiz kaldı. İşsiz kalan yaklaşık 360 kişi nereye gideceklerini bilmiyorlar. Valilik ile belediye arasında mal paylaşımı nedeniyle anlaşmazlıktan mağdur insanlar var. Bu insanlar geçimlerini sağlayabilmek için istihdan istiyorlar. Belediye Başkanı ile de görüşeceğiz. Eğer bir gelişme olmazsa önümüzdeki Çarşamba günü daha kapsamlı bir eylem yapacağız. Hukuki yönden de hakkımızı arayacağız.”
İşçiler, basın açıklaması arıdndan sessizce dağıldı.

KÖ(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)