Yüksel KOÇ / İstanbul, () İKİZLER Lorin ve Özgür'ün annesi Mülkiye Demir Kılınç, geçen hafta bebeklerinin çok küçük olmasını gerekçe göstererek, savcılıktan infazın ikinci kez ertelenmesini talep etmişti. Talebi değerlendiren İstanbul İnfaz Savcılığı ise, sol bacağı aksadığı için yüzde 43 engelli olan Mülkiye Demir Kılınç'ın önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sonra da Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar vermişti. İnfaz Savcılığı, hastane ve Adli Tıp'tan gelecek raporlara göre kararını verecek. Böylece, raporlar gelmediği için, Kılınç bugün cezaevine girmekten kurtuldu.

BABA KILINÇ: 1 AY ZAMAN KAZANDIK

Mülkiye Demir Kılınç'ın eşi Ahmet Kılınç, yaptığı açıklamada, “Biz daha çok ikizlerin küçüklüğü için infaz erteleme istiyorduk, ancak bu yönden reddedildi. Çocuklar yönünden de ertelenmesi için dosyaya hukukçular ve doktorlardan alacağımız hukuki mütalaaları sunacağız. Eşimin sağlığı yönünden ertelenmesi, bize en az 1 ay zaman kazandırdı. Raporun 1 aydan önce çıkacağını düşünmüyorum" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mülkiye Demir Kılınç, 2011 yılında çalıştığı Mezopotamya Kültür Merkezi'nde (MKM) bir kişiye sattığı kitapların örgüt üyelerine gönderildiği gerekçesi ile gözaltına alındı. Örgüt üyelerine yardım ve yataklık suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra, ikiz bebekleri Lorin ve Özgür'ü dünyaya getirdi. Çocukların küçük olması nedeniyle Kılınç'ın cezası 10 ay süre ile ertelenmişti.

 

(GK)