Ünsal ÇAKIN/İSTANBUL, () LORİN ve Özgür adındaki 6 aylık ikizleri ile cezaevine girmeye hazırlanan Mülkiye Demir Kılınç (31) savcılığa yaptığı erteleme başvurusunun ardından heyet raporu almak için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi.

13 Mayıs'ta cezanın ertelenmesi için savcıya başvurduklarını belirten Mülkiye Kılınç, "Biz başvuruyu bebekler küçük olduğu için yaptık. Ancak savcı bey, bebeklerin 6 aylık olduğunu ve onlar üzerinden erteleme yapamayacağını söyledi. Ama bununla birlikte benim sağlık sorunlarım için de erteleme talebi yaptık. Bunun üzerine savcı bey, tam teşekküllü bir hastaneden rapor istedi. Raporu Adli Tıp'ın da onaylaması gerekiyor. Raporu alırsam savcı 1 sene daha erteleme yapabileceğini söyledi. Buradan çıkacak rapora göre Adli Tıp'a gideceğiz" dedi.

Ahmet Kılınç ise "Eşim, 2007'de Şişli Etfal Hastanesinden yüzde 43 bedensel engelli raporu almıştı. Biz bunu savcıya anlattık. Savcı bebekler 6 aylık olduğu için durumu değerlendiremeyeceğini ancak eşimin durumunu değerlendirebileceğini söyledi. Biz de heyet raporu almak için başvurduk. Davanın yeniden görülmesi için de başvuracağız" diye konuştu.

ÜÇ (MK) (FOTOĞRAF)