Suat PALA/ VEZİRKÖPRÜ(Samsun), () - İSTANBUL’da emniyete yönelik operasyon kapsamında ikiz komiserlerden tutuklanan Şeref Bolat ve serbest bırakılan Ramazan Bolat’ın annesi 51 yaşındaki İlknur Bolat, "Benim çocuklarım görevini yaptı. Kim ne derse desin, benim çocuklarım tertemiz. Benim oğullarımın görevi emirleri yerine getirmek. Hiç kötü bir şey yapmadılar" dedi.
İstanbul’da 22 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan komiser Şeref Bolat ile ikiz kardeşi olan yurt dışına çıkış yasağı ile serbest kalan komiser Ramazan Bolat’ın Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde yaşayan annesi İlknur Bolat, Ramazan Bayramını buruk geçirdi. Kendisine bayram ziyaretinde bulunanlarla sohbet eden 3 çocuk annesi İlknur Bolat, iki oğlunun da operasyon kapsamında mahkemeye çıkarılmasına tepki gösterdi. İkiz komiserlerin annesi İlknur Bolat, çocuklarına güvendiğini söyleyerek, "Bu bayram böyle geçmiş olabilir ama öbür bayramın çok güzel geçeceğine inanıyorum. Çocuklarımın aklanacağına inanıyorum. Şeref tutuklandı. Gerekçeleri ‘hükümeti yıkmakmış’ görev verdiler yaptılar. Çocuklar ne görev verildiyse yaptılar, görev verildiyse yapmama şansı var mı? Mecbur gitmek zorunda. Benim çocuklarım görevini yaptı. Kim ne derse desin benim çocuklarım tertemiz. Benim oğullarımın görevi emirleri yerine getirmek. Onlarda dürüstçe görevlerini yerine getirdiler. Hiç kötü bir şey yapmadılar. Hiç kimseye kötülükleri yoktu. İkisi de komiserdi, severek oraya gittiler. Orayı tercih ettiler ama sonuç, ödülümüz buymuş. İki gelinim de orada, benim iki kolumu da kopardılar. Ben de o koparanları Allah'a havale ediyorum. Kollarına taktıkları zincirleri Allah boyunlarına taksın diyorum. Çok üzgünüm hem çok gururluyum, ben eminim çocuklarımdan, güveniyorum çocuklarıma arkadaşlarına da güveniyorum" dedi.
İki oğlunun dolabının da takdirlerle dolu olduğunu dile getiren anne Bolat, “Madem kötüydü, benim çocuklarım ahlaksızdı, niye o ödülleri verdiler. Büyüklere sesleniyorum bütün oradaki çocuklar masum. Hepsini çıkarsınlar. Şu mübarek günde orada niye süründürüyorlar. Kime ne yapmışlar? Hepsi namazlı abdestli insanlar. Orada sofra duası okuyorlar, namaz kılıyorlar. O şartları neden zorlaştırıyorlar. Televizyonlarda gördüm, yattıkları ortamlar ne kadar kötü. Benim çocuklarım kimseye eziyet etmedi. Onları da hak etmedi. Yani ellerini vicdanlarına koysunlar bıraksınlar artık çocukları bütün anneler sevinsin bende sevineyim. Ben çocuklarımı çok seviyorum ne olursa olsun hep seveceğim, hep güveniyorum. Bütün annelerle beraber beni de sevindirsinler. Ellerini vicdanlarına koysunlar onlarında evlatları var bir gün onlara da dönebilir bu olayların aynısı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI