İZMİR'de, genellikle 65 yaş üstünde görülen ve bir tür kemik iliği hastalığı olan Miyelodisplastik Sendromlar'a (MDS) yakalanan 4 yaşındaki İzmirli Umut Yunus Ermem, 2'si babasından olmak üzere 3 kez ilik nakli olmasına rağmen hayata tutunamadı. Umut Yunus'un cenazesi, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Bayraklı'da oturan tekstil işçisi 30 yaşındaki Ümit Ermen ile 31 yaşındaki ev kadını Emine Ermem çiftinin, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören oğulları 4 yaşındaki Umut Yunus Emrem'e, genellikle yaşlılarda görülen MDS hastalığı teşhisi konuldu. Tek çaresi en kısa sürede kemik iliği nakli olan Umut için, hem sosyal medyada kampanya başlatıldı, hem de dünya kemik iliği bankasına müracaat etti. İlk olarak Belçika'da bulunan ilik, ayrıntılı testler sonrasında uygun olmadığı belirlendi. Birkaç gün arayla kan verilmesi gereken Umut'a, zorunluluktan dolayı babası Ümit Emrem'den iki kez ilik nakli yapıldı. Ancak bu nakiller de başarılı olmadı.
Son olarak geçen Antalya'daki özel bir hastanede İspanya'daki donörden gelen iliğin nakli yapıldı. Ancak sık sık kan takviyesi alması gerektiğinden Umut'a yapılan nakilden de beklenen olumlu sonuç alınamadı. Talihsiz Umut, dün hayatını kaybetti. Umut için Bayraklı 5 Kubbeler Cami'nde cenaze töreni düzenlendi. Baygınlık geçirdiği için annesinin katılamadığı cenaze töreninde baba Ümit Ermem, güçlükle ayakta durabildi ve sürekli gözyaşı döktü. İkindi vakti kılınan namazın ardından Umut Yunus Ermem'in cenazesi, Doğançay Mezarlığı'nda yon yolculuğuna uğurlandı.

FOTOĞRAFLI