Cihan KAYA/ORTACA (Muğla), ()- MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'ndeki Özel Yücelen Hastanesi'nde gebelik zehirlenmesi teşhisi konulan 7 aylık hamile 21 yaşındaki Şenay Kara, karnındaki erkek bebeğinin sağlık durumunun kritik olması nedeniyle ambulans helikopterle Antalya'daki başka bir hastaneye sevk edildi. Kara'nın iki yıl önce aynı nedenle karnındaki 6 aylık bebeğini kaybetiği öğrenildi.

Ortaca'da yaşayan 7 aylık hamile Şenay Kara, bugün saat 08.00 sıralarında rahatsızlanınca, eşi32 yaşındaki Osman Kara tarafından Özel Yücelen Hastanesi'ne getirildi. 3 yıllık evli genç kadının erken doğum tehlikesi bulunması nedeniyle doktorlar, Antalya Özel Medikal Park Hastanesi'ne sevkine karar verdi. Bunun üzerine ambulans helikopter istendi. Antalya'da konuşlu bulunan Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter, genç kadını almak için Ortaca Şehir Stadyumu'nda indi. Kara ambulansıyla stadyuma getirilen Kara'yı alan ambulans helikopter tekrar havalandı. İlk bebeklerini de anne karnında 6 aylıkken kaybettiklerini belirten Osman Kara, "Bu bebeğimizde de aynı şeyi yaşamak istemiyoruz. Eşim de bende bebeğimizin yaşaması için dua ediyoruz" dedi.

Ortaca Özel Yücelen Hastanesi kadın Doğum Uzmanı Jinekolog Dr. Gül Biteker, "Anne de rahimden oluşan bozukluk dolayısıyla iki yıl önce de tehlike yaşandı ve 6 aylık iken bebeği kaybettik. İki yıl aradan sonra tekrar hamile kalan anne adayımız Şenay Kara'yı hamileliğin başından beri kontrol altında tutuyorduk, Şu an 29'ncu haftasında. Anne adayımızın erken suyu gelmiş. Hamileliğinde kritik haftalarından olmasına bağlı olarak gebelik zehirlenmesi oluştu. Annenin sağlık durumu iyi fakat bebeğin sağlık durumu kritik. Şu an 1 kilo 900 gram kadar olan erkek bebeğinin hayati tehlikesi bulunuyordu. Hastanemizde bebek yoğun bakım ünitesi de yok. Bu nedenle sevkini istedik ve ambulans helikopter çağırdık" dedi.

CK(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)