İZMİR, () - İZMİR'de, üçü de karaciğer nakliyle sağlığına kavuşan Kamile Ümit Akyeli (60), Melih Eştürk (53 ) ve Mehmet Sami Eriltutmuş (59) için, yollarının kesiştiği Kent Hastanesi yeni dostluklarının adresi oldu. Taburcu olduktan sonra da görüşmeye devam eden üç kaderdaş, ikinci hayatlarındaki yeni yaşlarını hastanede pasta keserek kutladı. Kutlama pastasıyla doktor ve hemşirelere teşekkür ettiklerini belirten üç arkadaş, "Kötü günler geride kaldı, hastane günlerimiz bize yeni dostlar kazandırdı" dedi.
İzmirli 3 kız babası Melih Eştürk, 1997'de diyet yapıp 3 haftada 14 kilo verdi ama zayıflamanın keyfine varamadı, çünkü sağlık sorunları ortaya çıktı. Hızlı kilo vermesinin ardından Hepatit B taşıyıcısı olduğunun ortaya çıktığını belirten Eştürk, 2012 yılının sonunda siroz tanısı konulduğunu ve sürecin kendisini karaciğer nakline götürdüğünü söyledi. Kadavradan çıkan bağış organla 9 Mayıs 2013'te karaciğer nakli olan Eştürk, İzmir Kent Hastanesi'nde yeni bir yaşama başladı.
Melih Eştürk gibi İzmirli olan 2 kız babası Mehmet Sami Eriltutmuş da 2 yıl önce geçirdiği safrakesesi ameliyatının ardından karaciğeriyle ilgili ciddi bir sorunu olduğunu öğrendi. Tedavi başladı, ancak 2 yılın sonunda geldikleri nokta, karaciğer nakli oldu. Eriltutmuş, 14 Mayıs 2013'te İzmir Kent Hastanesi'nde nakil oldu, kızı Bahar ona ikinci hayatın kapılarını açtı. 5 gün arayla nakil olan Eştürk ve Eriltutmuş, hastanede yatarken tanışıp arkadaş oldu. 
YATAKTAN KALKAMIYORDU, ŞİMDİ SÜREKLİ SEYAHAT EDİYOR
Özel yaşamlarında da sık sık görüşen Eştürk ve Eriltutmuş'un kontroller sırasında tanışıp arkadaş oldukları bir diğer isim de Kamile Ümit Akyeli. Akyeli de 3 kız çocuğu, bir torun sahibi bir anneanne. Yaklaşık 5 yıl önce karaciğerinin iflas etmesiyle hastane günleri başlayan Akyeli, üniversite hastanelerinde uzun süre tedavi gördü. Nakil olabilmesi ise kadavradan bağış organ bulunmasına bağlıydı. 2011'in son günlerine doğru 13 Aralık'ta gelen bağış organ müjdesiyle hayatı değişti. Yataktan kalkamayan Akyeli, İzmir Kent Hastanesi'nde gerçekleşen nakil sonrası yepyeni bir hayata başladı. Yaşam savaşını kazanan Akyeli, sık sık seyahatlere giderek hayatını yaşadığını belirtirken şunları söyledi:
"Bol bol seyahat ediyorum. Yeni tanıştığım insanlar karaciğer nakilli olduğuma inanmıyor, öylesine iyiyim. Hastalanmadan önce aktif iş yaşamım vardı. Nefes eğitmenliği yapıyordum, nefes çalışmalarını artık seyahatlerde yol arkadaşlarıma yaptırıyorum. Sanal alemde de karaciğer nakli hastası olarak deneyimlerimi paylaşıyorum, bunu da görev edindim. Kent Hastanesi yeni bir hayat bulduğum, benim için çok özel bir yer. Hastanede tedavi görürken, kontrollere gidip gelirken de hastalarla tanıştım, yeni arkadaşlar, dostlar edindim. Melih Bey ve Mehmet Sami Bey bu dostlarımdan ikisi." TEŞEKKÜR PASTASI
Nakil operasyonları Doç. Dr. Murat Kılıç ve Doç. Dr. Murat Zeytunlu başkanlığındaki ekipler tarafından gerçekleştirilen hastalar hastanede başlayan dostluklarını özel yaşamlarında da sürdürdüklerini ve hayatın tadını çıkardıklarını söyledi. Eştürk ve Eriltutmuş, ikinci hayatlarındaki ilk yılı geride bıraktıklarını belirtip 1'inci yaş pastası ile kutlama yaptı. Hastanede gerçekleşen kutlamaya Akyeli de katılıp pastayı birlikte kesti. Doğum günü pastasıyla doktor ve hemşirelere teşekkür ettiklerini belirten üç arkadaş, "Kötü günler geride kaldı, hastane günlerimiz bize yeni dostlar kazandırdı" dedi

NC(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)