ANTALYA'nın iki dağ köyü, İbradı'ya bağlı dünyaca ünlü Altınbeşik Mağarası'na da ev sahipliği yapan Ürünlü ve Manavgat'a 30 kilometre uzaklıkta İbradı sınırında Sevinç Köyü, sınır anlaşmazlığı yüzünden birbirine düştü.
Ürünlü Köyü Muhtarı Zeki Alper, anlaşmazlığa konu orman alanının idari olarak kendi sınırları içinde olduğunu savundu. Fakat orman sahası olarak Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'nün yetki ve sorumluluk alanında olduğunu anlatan Ürünlü Muhtarı Alper, buradan hareketle Sevinç köy muhtarlığının 'haksız olarak' tasarruf hakkı kullandığını belirtti. Muhtar Zeki Alper, kendi haklılığını kanıtlamak için 2002 yılında yapılan kadastro çalışması bölgenin Ürünlü'ye ait olduğunu gösteren bir harita ve 1961 tarihli köy tapusunu delil olarak gösterdi. Muhtar Alper, "Burada şimdi binin üzerinde keçi var. Ormanı talan ettiler. Eğer bu çobanlar buradan çıkarılmazsa sonuçları çok kötü olacak. Olay çıkacak" dedi. Muhtar Zeki Alper, konuyla ilgili olarak İbradı Kaymakamlığı'na, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'ne ve jandarmaya şikayette bulunmalarına rağmen henüz bir sonuç alamadıklarını iddia etti.
Sevinç köyü muhtarı Nihat Korkmaz ise köyde 6 dönemdir muhtarlık yaptığını söyledi. Korkmaz, "Ürünlü muhtarı arkadaşımız daha ilk dönemini yaşıyor. Olayın özü şu, alan Manavgat'la İbradı'nın sınırını oluşturuyor ve Sevinç köyü hudutlarında. Bölgede kış, yükseklere oranla daha sakin geçtiğinde çobanlar burada 3- 4 ay konaklıyor. Durum bundan ibaret" diye konuştu. Sınır anlaşmazlığı nedeniyle daha önce de çeşitli davalar açıldığını ve Ürünlü muhtarlığının açtığı davaları kaybettiğini savunan Muhtar Korkmaz, "Hal böyle olunca o arkadaşımızda Ergenekoncu tavırlar var. Öyle bağırıp çağırıp, çeşitli kurumları rahatsız edip sonuç alacağını düşünüyor. Eğer hakkı olduğuna inanıyorsa adalete gider. O da ben de elimizdeki belgeleri ortaya koyarız kim haklı ortaya çıkar" dedi.