IĞDIR'da görme engelli Nusret Açık ile bedensel engelli arkadaşı Murat Sevgin, normal bir bisiklete birlikte binerek sürdü.
Merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunan Yaycı Köyünde yaşayan bedensel engelli masa tenisi sporcusu 38 yaşındaki Murat Sevgin, köylerine 5 kilometre mesafedeki Emeç Mahallesi'nde oturan görme engelli atletizm sporcusu 35 yaşındaki Nusret Açık ile birlikte her gün antreman yapıyor. Bir bacağında katlama sorunu olan Murat Sevgin, her gün bisikletini alarak önce görme engelli arkadaşı Nusret Açık'ı evinden alıyor. Bisikletin arka selesine görme engelli arkadaşını oturtarak pedal çevirten Murat Sevgin, kendisinin de gidonu kullandığını belirtti. Arkadaşı Nusret'in ayağı, kendisinin de onun gözü olduğunu belirten Murat Sevgin bu şekilde birbirlerini tamamladıklarını söyledi. Tek vücut olan iki engelliden Murat Sevgin, şunları kaydetti:
"Yolda benim gidonu kullanmam Nusret'in pedal çevirmesi görenleri şaşırtıyor. Nusret ve ben kardeş gibiyiz. O beni hiç görmedi ama kardeşi gibi seviyor. Birbirimize her zaman destek olduk. Olmaya da devam ediyoruz. Hayata karşı tek vücut olduk. Birimiz hasta olsak ya da işimiz olsa antreman aksıyor. Çünkü o zaman ikimiz de gidemiyoruz. Nusret ve ben birbirimize muhtacız."
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde engelliler antrenörü Semra Özdemir de, "Nusret ve Murat çok başarılı. Onları Türkiye Şampiyonasına hazırlıyoruz. Gençlik merkezinde görme, bedensel, zihinsel, işitme engellileri topluma kazandırmak için çaba sarf ediyoruz" dedi. SD(KS)-(FOTOĞRAFLI)