Mehmet ÇİL/ DATÇA (Muğla), () - MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, bu yıl 15'incisi düzenlenen 'Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü', yaklaşık 300 kişinin
katılımıyla gerçekleştirildi.
Datça Çevre ve Turizm Derneği (DAÇEV) öncülüğünde, Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediyesi ile Kızlan Muhtarlığı'nın desteğiyle düzenlenen 8 kilometrelik yürüyüşe,  Datça Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan ve DAÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Tüzün ile yaşlısı- genci çok sayıda doğasever katıldı. Datça İskele Mahallesi'nde, davul-zurna eşliğinde Akdeniz'deki Kumluk Plajı'ndan testilere doldurulan deniz suyu, sahil yolu ve Burgaz örenyeri üzerinden tarihi yel değirmenleri ve Kızlan Köyü Çeşmebaşı Meydanı ve Kez Tepesi geçilerek gerçekleştirilen yürüyüşün ardından, Ege'de Gökova Körfezi Katyalı Sahili'ne dökülerek iki deniz suyunun buluşması sağlandı.
Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, bu yıl 15'incisi gerçekleştirilen yürüyüşün Datça'daki en uzun soluklu etkinliklerden biri olduğuna dikkati çekti. Tokcan, "Datça'ya ve doğasına dikkat çekmek adına düzenlenen bu yürüyüşü, özellikle sivil inisiyatifin başlattığı en güzel örneklerden biri olduğu için önemsiyorum. Sivil inisiyatifin neler yapabileceğini bu yürüyüşte bir kez daha göstermiş oluyoruz. Tek başına belediye, tek başına kaymakamlık ya da devlet bir şeyler yapmakta zorlanıyor. Böylesine projelerle bize gelindiğinde, doğaya saygı, doğayı koruma amacı taşıyan bu tür etkinliklerin her zaman destekçisi olacağız. Bu organizasyonun bu noktaya gelmesinde emeği geçen ve bugün bu yürüyüşe katılan herkesi kutluyorum. Ege ve Akdeniz'in barış denizi olduğunu hep beraber bütün dünyaya göstereceğiz" dedi.

MÇ(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)