Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de iki aşiret arasında çıkan, 1 kişinin ölümü 6 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavga sonrası barış çabaları sürüyor. Barış için gelen Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) heyeti, aşiret kavgasında silahlı saldırıda babası Mustafa Er'i kaybeden, kendisi de yaralanan Mehmet Er'i ziyaret etti.
Hakkari'de Pinyanişi ve Ertoşi aşiretleri arasında çıkan ve 1 kişinin ölümü 2'si ağır 6 kişinin yaralanmasına neden olan kavganın barışla sonuçlanması için dün Hakkari'ye gelen Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi heyeti, silahlı saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Er'i amcası Hacı Er'in evini de ziyaret etti. IKDP Meclis sözcüsü ve Zaho Milletvekili Serbest Lezgin, Erbil Peşmerge Generali Osman Kasım, KDP Zaho yetkilileri Abdulah Bişerağa ve Abdulvahit Siliveneyi'den oluşan heyet barış için çaba gösterdiklerini söyledi. Yaralı Mehmet Er ile yakından ilgilenen IKDP heyeti adına konuşan Zaho Milletvekili Serbest Lezgin, "Dün gece aşiretlerin liderleriyle görüştük. Bize barış için çok önemli söylemleri oldu. Buradaki kavga tüm Kürt halkını üzüyor. Bu kavgadan dolayı biz çok üzgünüz. Bizim için bütün aşiretler aynıdır ve Kürt halkı olarak biriz" dedi. IKDP heyeti daha sonra Hakkari'den ayrıldı.
BARIŞA MECBURUZ
Silahlı saldırıda kardeşi Mustafa Er'i kaybeden Hacı Er, barış için çaba gösteren herkese teşekkür ettiğini, barış yapmaya mecbur olduklarını söyledi. Er, "Ben kardeşimi kaybettim, ancak başka insanların ölmemesi için bizler barıştan yanayız. Bizler barışın yolunu açtık. Gelen heyetlere de isteklerimizi söyledik. Bundan sonra başka insanların ölmesini istemiyoruz. Acımız çok büyük . Ancak bu barışı sizin hatırınıza yapacağız. Bu husumetin devam etmesinden yana değiliz. Barışı yapmaya mecburuz. Eğer Allah nasip ederse çok zaman geçmeden bu barışı yapmak istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI