Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Osmaniye Köyü'nde, 3 ay önce ikametgahını aldırıp girdiği seçimi kazanan 56 yaşındaki Rafet Gümüş'ün muhtarlığı, diğer aday 47 yaşındaki Pakize Özenç’in itirazı üzerine ilçe seçim kurulu tarafından iptal edildi. Aday olduğu köyde 6 aydır ikamet etme şartını yerine getirmediği için muhtarlıktan olan Gümüş’ün yerine, koltuk Özenç’in oldu.
Bayramiç'e 25 kilometre uzaklıktaki Osmaniye Köyü'nde kıran kırana bir muhtarlık seçimi yaşandı. Muhtar olabilmek için Pakize Özenç ile Rafet Gümüş yarıştı. Toplam 26 seçmenin oy kullandığı seçimlerde Rafet Gümüş 15 oy alarak seçildi. Ancak Gümüş'ün muhtarlık sevinci çok uzun sürmedi. Rakibi Pakezi Özenç, Gümüş'ün ikametgahını köye 3 ay önce aldırdığını belirtip, İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. Bunun üzerine inceleme yapan İlçe Seçim Kurulu, Nüfus Müdürlüğü'nden aldığı bilgi doğrultusunda Gümüş'ün adaylığını iptal etti. Diğer aday Özenç ise muhtar ilan edildi.
Köyde yaşayan 26 kişinin de birbiriyle akraba olduğunu belirten Pakize Özenç, "Rafet Bey kızacak ama o ikametgahını köye yeni aldırmış. Bu yüzden muhtarlık benim hakkımdı. Ben de itiraz edip hakkımı savundum. 11 oy almama rağmen muhtar seçildim. Şimdi köyüme hizmet edeceğim" diye konuştu.
Seçimi itiraz üzerine kaybeden Rafet Gümüş ise Pakize Özenç'in ikametgah olarak gösterdiği evin çatısının bile olmadığını ve bu evde farelerin bile yaşayamayacağını belirtip, "Ben de itiraz edeceğim" dedi. Gümüş, "Bütün köy halkı biliyor. Bu köyde yaşıyorum ve hayvancılık yapıyorum. Su ve elektrik faturalarımda bunlar mevcuttur. Seçim yeniden yapılmalı" diye konuştu.
Öte yandan, itirazı üzerine muhtar ilan edilen Pakize Özenç'in Bayramiç tarihinde ilk kadın muhtar olduğu öğrenildi.

FD(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)