İSLAM İşbirliği Teşkilatı ( İİT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu, görev süresi içindeki son İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Kongresi (İSEDAK) toplantısına katıldı. 29. kez İstanbul'da gerçekleştirilen İSEDAK toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte toplantıya katılan İslam Ülkeleri temsilcileriyle tek tek tokalaşan ve hatıra fotoğrafı çektiren İhsanoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Görev süresi içinde İslam ülkeleri arasındaki ekonomik işbirliği ve kalkınma alanında yapılan hizmetlerin boyut kazandığını söyleyen İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu, "Benim ikinci hedefim, bunları Orta Asya'da yapmaktı. Bunlar da programa girdi" dedi.
KIBRIS'A AMBARGOYU DELDİK...
Bugün çok mutlu olduğunu görev süresi içirisinde yaptığı son İSEDAK toplantısına katıldığını hatırlatan İİT Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu, "Buradan Kıbrıs'a gidiyorum. Göreve geldiğim süre boyunca, Kıbrıs'a büyük önem verdik. Kıbrıs'a uygulanan ambargoyu deldik. Siyasi bakımdan da çalışmalar var. Bu sırf Türkiye'nin davası değildir. Biz bunu bütün İslam aleminin davası haline getirdik" dedi.
GÖREV SONUNDA NE YAPACAK ?
Görevinin sona ermesinin ardından ne yapacağını soran gazetecilere, İstanbul'un tadını çıkarmaya çalışacağını söyleyen İhsanoğlu bir süre dinlendikten sonra kendisine gelen birtakım teklifleri değerlendireceğini söyledi.
EN SIKINTILI DÖNEMLERİ...
Görev süresi içinde bir çok sıkıntılı dönem yaşadığını açıklayan İhsanoğlu, " Çok sıkıntılı dönemler oldu. Gazze saldırısı, Somali meselesi. Lübnan'ın Güneyine yapılan saldırılar. 3 yıldır devam eden bir Suriye meselesi var. Maalesef ucunda da bir çözüm görünmüyor. Göz göre bütün dünya eli kolu bağlı seyrediyor"dedi.